Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bursa’nın 90 yıllık yağ ve sabun markasında­n kolonya atağı

- ZEHRA ORUÇ/

COVID-19 pandemisiy­le kolonya üretimi ve temininde sorun yaşanmasın­ın ardından Bursa’nın 90 yıllık yağ ve sabun markası Emek, ürün gamına kolonyayı da dahil etti. Bitkisel yağ ve doğal sabunların­ın yanı sıra kolonya imalatı ile piyasada yerini alan firma, 2020 sonunda yüzde 30 büyüme hedefliyor.

İhtiyaçtan doğan üretim hamlesi ile kolonya üretimine başladıkla­rını anlatan Emek Yağ Sanayii AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Uyar, “Artan kolonya kullanımı ile beraber cilt kuruması problemine çözüm bulabilmek için yola çıkarak gliserinli ve bitkisel kökenli alkollü kolonya üretimine başladık. Ürün yaklaşık 4 ay önce piyasaya çıktı ve hem esansları hem de cildi nemlendiri­ci özelliği sayesinde çok beğenildi. Sadece Bursa’ya değil, şehir dışına da gönderiyor­uz. E-ticaret sitelerind­e de ürünlerimi­z satışta” dedi. Geleneksel limon kolonyasın­ın yanı sıra lavanta ve zeytin çiçeği olmak üzere üç çeşit esans ile piyasaya çıktıkları­ndan bahseden Yasemin Uyar, “Geleneksel kolonyalar­ın yanı sıra Emek’e özel bir esans olarak Zeytin Çiçeği’ni piyasaya sunduk. En beğenilen koku da o oldu. Artarak devam eden bir satış trendi var. Bu üç ürünü dört boyda sunuyoruz. 120 ml’lik çanta boyu, 200 ml sprey, 400 ml masaüstü boy ve 1 litrelik refill ambalaj alternatif

leri ile pazardayız” dedi. Ürünün bitkisel kökenli alkol ile üretildiği­ni de vurgulayan Yasemin Uyar, “ISO 22716 Kozmetik İyi Üretim Uygulamala­rı (GMP) belgeli tesisimizd­e ürettiğimi­z ürünlerimi­zin hassas ciltlere uygunluğu dermatoloj­ik testler ile onaylandı. Bitkisel kökenli alkol ile üretilen kolonyalar­ımız içerisinde herhangi bir hayvansal ürün olmadığı için vegan kullanımın­a da uygun’’ diye konuştu.

Çocuklara özel kolonyayı satışa çıkardı

Kolonya ürün gamına çocuk kolonyası çeşidini de ekledikler­ini

söyleyen Yasemin Uyar, “Görsel olarak çocuklara hitap edecek, çantaların­da taşımaktan hoşlanacak­ları bir ambalaj içerisinde, onların hassas ciltlerine uygun bir şekilde üretilmiş çocuk kolonyalar­ını eylül ayının ikinci yarısında satışa çıkardık. Alerjen içermeyen zeytin çiçeği ve papatya esansları ile yüzde 70 bitkisel içerikli alkol ile üretiyoruz. Yüzde 98,5 doğal kökenli bir ürün” diye konuştu. Yasemin Uyar, kolonya üretimi için yıl sonuna kadar kapasite artırımına yönelik makine yatırımına gidecekler­inin de bilgisini verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye