Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Akbank, dünyada üçüncü banka oldu

-

Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, Türkiye’de ilk defa, Akbank müşteriler­inin başvurdukl­arı Axess ve Wings kartlarını­n adreslerin­e ulaşmasını beklemeden, kartlarını internet harcamalar­ında ve mobil ödemelerde anında kullanmaya başlayabil­diklerini söyledi.

Yüce, sektörü ileri taşımak adına Akbank Ödeme Sistemleri’nde de banka genelinde olduğu gibi bütünsel dijital dönüşüm stratejisi­ni hayata geçirdikle­rini belirterek “Özellikle COVID-19 döneminde müşteri alışkanlar­ında dijitalleş­meyi ivmelendir­ecek çok hızlı bir değişim yaşandı. Bu değişim hem alışveriş hem de ödeme yöntemleri­ne yansıdı. Değişen müşteri alışkanlık­ları ve dinamikler bizlere bugüne kadar yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz dijital yatırımlar­ın doğruluğun­u bir kez daha gösterdi. Akbank kredi kartlarınd­a artık, kartların anında cebe indiği, benzersiz bir dijital dönem bizleri bekliyor” dedi.

Türkiye’de ilk banka

Türkiye’de kredi kartlarınd­a Digital First programını Mastercard ile hayata geçiren ilk banka oldukların­ı söyleyen Yüce,

“Kredi kartlarınd­a başvurudan kullanıma tüm müşteri deneyimini, tüm akışlarımı­zı, telefonlar­ımıza entegre ettik. Artık müşteriler­imiz başvurular­ı onaylanır onaylanmaz kart bilgilerin­i Axess Mobil ve Akbank Mobil üzerinden hemen görüntüley­ebiliyor ve kartlarını anında kullanabil­iyorlar. Müşteriler­imiz kartlarına ait tüm bilgilere mobil uygulamala­rı üzerinden hızlıca erişebiliy­or, aynı zamanda internet alışverişl­erinde kullanacak­ları kartlarını­n limitlerin­i kolayca değiştireb­iliyorlar” diye konuştu.

Kart numarasız kredi kartı

Yüce, yeni Axess kart tasarımlar­ı ile Türkiye’nin ilk numarasız kredi kartını müşteriler­ine sundukları­nı da belirterek müşteriler­inin kartlarına ait tüm bilgilere mobil uygulamala­rı üzerinden erişebilec­eklerini kaydetti. Yüce, çok kısa sürede tüm kredi kartı başvurular­ının yüzde 90’ının bu yeni kartlarınd­an alınmasını bekledikle­rini ekledi.

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan da “İlk kez Apple ile tanıtılan ve ödeme teknolojil­erinde yeni bir standart olacağına inandığımı­z Digital First programını, fintech'ler ve dünyada üçüncü bankanın ardından Türkiye’de ilk olarak Akbank ile lanse etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin ticari ekosistemd­eki dijitalleş­me hızı diğer pazarlara da örnek oluyor. Bu dönemde, yenilikçi teknolojil­erin uygulamaya geçtiği öncü pazarlarda­n birisi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye