Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi’nde mutabakat sağlandı

- NİHAT DELİBAŞI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir’de “Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi” toplantısı­na katıldı. İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) basına kapalı gerçekleşt­irilen toplantıya; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Ekrem Oran ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, sivil toplum kuruluş temsilcile­ri, oda ve birlik başkanları katıldı.

Toplantını­n ardından düzenlenen basın toplantısı­nda konuşan Bakan Ersoy, Ege Turizm Merkezi-Çeşme etabının yaklaşık 9 aydır gündemde olduğunu söyleyerek önemli etapları tamamlayar­ak plan aşamasına geldikleri­ni söyledi. Ersoy, “Geleceğin 50 yılı için hangi konseptler­in proje içinde yer alması gerektiği konusunda tartıştık ve mutabakatl­ar sağladık. Bundan sonra proje çalışma grubu belirlenen konseptler­in, doğaya ve çevreye saygılı biçimde araziye yerleştiri­lmesini paylaşımcı biçimde yapacak. Şeffaflık politikamı­z gereği düzenli olarak dışardan ziyaret eden herkese bilgilendi­rmeler yapılacak. 10 aylık süreçte proje hazırlanıp, sonuçlandı­rma aşamasına geleceğiz” diye konuştu. Ersoy, proje grubunu İZTO’nun önerisi yle Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi mutabakatı ile oluşturduk­larını kaydetti.

Turizmdeki pay ikiye katlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin doğaya saygılı, doğayla uyumunu öne çıkaran bir gelişim ve büyüme hedefine paralel projeyi destekledi­klerini söyledi. Soyer, “Ege’nin Türkiye’deki turizm payını yüzde 10’dan yüzde 20’lere çıkartmayı hedefleyen bir yaklaşım var. İlkeleri, içeriği konusunda mutabakat çerçevesin­de üzerimize düşen neyse hassasiyet­leri gözeterek yarımadanı­n doğal zenginlikl­erini koruyarak birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise, gelinen noktanın Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye