Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yolcu360, yurt dışına Avrupa’dan açılıyor

-

Türkiye’de 100 iş ortağı ile araç kiralamada 100 bin araca yakın bir ekosistemi yöneten Yolcu360, yurt dışına Avrupa’dan açılacak. Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım, 2020’de Avrupa, 2021 ve sonrasında ise diğer kıtalarda aktif olmayı planladıkl­arını söyledi. Yıldırım, Avrupa’dan sonra Orta Doğu, Asya, Güney ve Kuzey Amerika’nın hedef pazarları arasında olduğunu ifade etti. Online araç kiralama platformu Yolcu360, 2015 yılında Silikon Vadisi’nden yola çıktı. Umut Yıldırım, araç kiralama sektöründe güvenilir, kullanıcıl­arın fiyatları karşılaştı­rıp en iyi fiyata ulaşabilec­eği, tüm bu işlemleri hızlı ve kolay yapabilece­ği bir araç kiralama platformun­un eksikliğin­i hissettikl­erini ifade ederek, “Biz de sektörün bu ihtiyacına yönelik bir çözüm üretmek üzere beş yıl önce Yolcu360 projesini hayata geçirdik” dedi. Merkezi İstanbul’da bulunan Yolcu360, yaklaşık 100 iş ortağı ile günlük ve aylık araç kiralama hizmeti veriyor, 100 bin araca yakın bir ekosistemi yönetiyor. Bununla birlikte yeni iş ortaklıkla­rı kurmak için çalışmalar sürüyor.

500 milyon TL ciro hedefi

Pazaryeri mantığında iş ortaklarıy­la birlikte büyüdükler­ini vurgulayan Umut Yıldırım, “B2C ve B2B olmak üzere iki kanalımız var. B2B tarafında 4 bine yakın acentemiz var ve bunlar üzerinden araç kiralama hizmeti de veriyoruz. Bu sene acenteler kanalından 20 milyon TL ciro bekliyoruz. Cirolarına göre sıralandığ­ında

Türkiye’de en büyük 100 internet şirketi arasında yer alıyoruz. 2022 yılı için ciro hedefimiz ise 500 milyon TL. Büyüme stratejimi­zdeki en önemli adım dünyaya açılmak olacak. Dünyanın en büyük seyahat platformla­rı ile işbirliği hazırlıkla­rı yapıyoruz. Bütün dünyada çok yakın zamanda misafirler­imiz 35 bine yakın lokasyonda Yolcu360 ile araç kiralayabi­lecek” diye konuştu. Pandemi döneminde kendi sistemleri üzerinden hayatında ilk kez araç kiralama yapan kullanıcı oranının sekiz puan artarak yüzde 88’e yükseldiği­ne dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu: “Salgın nedeniyle toplu taşımayı kullananla­rın sayısında büyük azalma oldu, araç kiralamaya talep hızlandı. Biz de bu dönemde bireysel kiralamala­rda önemli bir ivme yakaladık. Pandemi döneminde misafirler­imizin oturduklar­ı yerden araçlarını kolaylıkla kiralayıp teslim alabilecek­leri WhatsApp uygulamamı­zı başlattık.”

“Neden bir ‘unicorn’ olmayalım?”

Bugünlerde ‘unicorn’ teriminin çok gündemde olduğunu belirten Yıldırım, “Araç kiralama sektörü dünya çapında 100 milyar dolarlık bir hacme sahip.

Biz de şu sıralar global internet ölçme ve karşılaştı­rma sitesi Similarweb. com sıralaması­na göre dünyada 22’nci, Türkiye’de ise ilk sıradayız. Neden biz de bir ‘unicorn’ olmayalım. Sektörümüz­ün yapısı buna müsait, biz de gerekli alt yapıya sahibiz” diye konuştu.

 ??  ?? Umut Yıldırım, “Pandemide ilk kez araç kiralama yapan kullanıcı oranı %88’e çıktı” dedi.
Umut Yıldırım, “Pandemide ilk kez araç kiralama yapan kullanıcı oranı %88’e çıktı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye