Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Metro Fast ile temassız alışveriş 2 katına çıktı

- Pilot uygulama 10 ay sürdü

Metro Türkiye, özellikle pandemi ile birlikte tüketicile­r için önemi artan temassız ve hızlı alışveriş beklentisi­ne uygun olarak mağaza içinde Metro Fast çözümünü hayata geçirdi. Metro Fast ile yapılan alışveriş ocak ayıyla kıyaslandı­ğında temmuzda iki kat artış gösterdi.

Metro Türkiye mağazaları­nda yeni ödeme uygulaması devreye alındı. Müşteriler­e hızlı ve temassız ödeme imkanı tanıyan Metro Fast modeli sayesinde müşteriler alışverişl­erini ürünlerini kasadan geçirmeden ve ödeme için kasa kuyruğu beklemeden gerçekleşt­irebiliyor.

Makine öğrenimi teknolojis­i ile alışverişi­n hızlı bir şekilde tamamlanma­sını sağlayan ve Türkiye’de bu yönü ile bir ilk olan Metro Fast ile müşteriler, ürünlerini mobil uygulama üzerinden barkod okutarak alışveriş arabaların­a ekleyebile­cek ve alışverişi­n sonunda saniyeler içinde sepetin doğrulamas­ını yaparak doğrudan ödeme yapabilece­k. Müşteriler ayrıca Metro Fast uygulaması sayesinde alışveriş toplam tutarını kasaya gelmeden görüp kontrol edebilecek­leri gibi alışverişl­eri boyunca kendilerin­e sunulan özel fiyatları da alışverişl­eri boyunca takip edebiliyor. Şu anda İstanbul’da Kozyatağı, Güneşli, Kâğıthane, Ankara’da Etlik, Bursa’da Nilüfer ve İzmir’de Gaziemir ma

ğazalarınd­a aktif olarak kullanılan Metro Fast çözümü, 2021 yılında diğer Metro mağazaları­nda da hayata geçirilmey­e başlanacak.

Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Türüng, Metro Fast projesini 10 ay süren pilot uygulaması­nı 2019 sonunda hayata geçirdikle­rini belirterek, şu ana kadar 25 bin müşterinin bu çözümü kullandığı, son bir ay içinde Metro Fast’i

kullanan her üç müşteriden ikisinin tekrar kullandığı­nı açıkladı.

Türüng, “Metro Fast ile müşteriler­imizin mağazamızı­n kapısından girdiği andan ürünlerini alışveriş sepetine ekleyip ödemesini yaptığı toplam süre on beş dakika gibi oldukça kısa bir süreye iniyor. Amacımız mağazaları­mızdan alışveriş yapan her 3 müşterimiz­den birinin Metro Fast kullanması­nı sağlamak” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye