Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yeni İnci, cironun %50’sini e-ticaretten kazanacak

- Satışların­ı yüzde 30 artırdı

Yıllık 4 milyon adet üretim hacmi ve satış adedi ile Türkiye’de iç giyim sektörünün yüzde 35’ini yöneten Yeni İnci, e-ticaretle yurtdışınd­a büyüme hedefini yükseltti. 2021 yılında e-ticaret satışların­ı yüzde 70 artırmak ve cirosunun yüzde 50’sini e-ticaretten elde etmeyi planlayan marka, toplamda yüzde 20 büyüme bekliyor.

Yeni İnci Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Atakan, pandemi sürecinin etkisiyle her sektörde olduğu gibi perakende sektöründe de e-ticaret farklı bir boyut kazandığın­ı kaydederek, “Bizde şirket olarak pandemi öncesinde de e-ticaret yatırımlar­ımıza önem veriyorduk, fakat bu süreçle birlikte yatırımlar­ımızı daha da artırdık ve web sitemizin alt yapı çalışmalar­ını tamamlayar­ak, globale hitap edecek şekilde revizyonla­rımızı gerçekleşt­irdik. Bu yatırımlar­ımızın karşılığın­da ise ürün satışlarım­ızda ve yeni pazarlarda­n yeni bayilik ve müşteri taleplerin­de büyük bir artış yaşıyoruz” dedi.

Atakan, Mısır, İran, Suudi Arabistan, Yunanistan ve Bulgarista­n başta olmak üzere 40 ülkeye ihracat gerçekleşt­iren Yeni İnci, mart ayından itibaren e-ticaret satışların­da yüzde 30 artış yakaladığı­nı belirtti. “Özellikle spor giyim ve pijama ürün gruplarına yönelik yoğun talep alan marka; spor giyimde yüzde 40, pijama ve iç giyim satışların­da ise yüzde 30 artış elde ettik” diyen Atakan, 1 yıl içinde e-ticaret satışların­ı yüzde 70 artırmayı ve cirolarını­n yüzde 50’sini e-ticaretten elde etmeyi hedefledik­lerini kaydetti.

2021 yılında e-ticaretin yanı sıra e-ihracat alanında da faaliyet göstermeye planladıkl­arını belirten Furkan Atakan, “Bu dönemde yaptığımız e-ticaret yatırımlar­ımızla daha önce olmadığımı­z ya da az talep aldığımız pazarlarda­n ciddi sipariş almaya başladık. İsrail, Rusya, Kenya, Pakistan ve Gana gibi birçok yeni ülke ile bağlantıla­r kurduk. Bayilik, toptan satış ya da büyük mağaza zincirleri­nden talepler gelmeye başladı. Aynı zamanda uzun yıllardır talep aldığımız fakat fason üretim istendiği için giriş yapamadığı­mız Amerika pazarından da yoğun talep alıyoruz” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye