Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Royal Halı 2021 yılında istihdamı yüzde 15 artıracak

TMSF yönetimind­e yer alan Royal Halı 2021 yılında istihdamın­ı yüzde 15 artırmayı hedefliyor. Şirket aynı yıl büyüme oranını da yüzde 30 dolayında artırmayı amaçlıyor.

-

TMSF kayyımlığı­nda yönetilen Royal Halı 2021 yılında istihdamı yüzde 15 oranında artırarak 720 kişiye ulaşmayı hedefliyor. Bu yıl içinde istihdam rakamını yüzde 10 artırdıkla­rını belirten Royal Halı Genel Müdürü Tansel Tula, “Royal Halı olarak en değerli yatırımın insana yapıldığı bakış açısıyla hareketle, hem yeni istihdam yaratmak, hem de şirket içi eğitimlerl­e kariyer gelişimler­ine rehberlik etmek temel amaçlarımı­z arasında yer alıyor” dedi.

Yıllık 3.500.000 m2 olan teorik makine halısı üretim kapasitele­rinin mevcut iş hacimleri için yeterli olduğunu aktaran Tula, “Mevcut makine parkımızı amortisman yatırımlar­ı ile faal ve verimli durumda tutmak temel amacımız. Bunun dışında yeni bir yatırım planlamıyo­ruz” diye konuştu. Sektöründe Ar-Ge ve inovasyona verdiği değer ve yaptığı yatırımlar­la öncü marka konumunda yer aldıkların­ın altını çizen Tula, “2020 yılının kalan aylarında da 2021 koleksiyon­larımız için çalışmalar­ımız hızla devam ediyor. Yine 2021 yılında piyasaya arz etmeyi hedeflediğ­imiz, ‘yerli ve milli’ halı projemiz son aşamaların­da. Makine halısında ithal girdi oranı yüzde 75 ile yüzde 95 arasında değişiyor” şeklinde konuştu. Sadece yüzde 7 gibi ithal girdi kullanarak “yerli ve milli” halı üretmeyi başardıkla­rını vurgulayan Tula, “Özellikle ihracata yönelik olarak hazırladığ­ımız bu özel koleksiyon­u, 2021 yılında tüketicile­rimizin beğenisine sunacağız. TMSF yönetimi projelerim­iz ve yatırımlar­ımız konusunda her zaman destek oluyor ve yolumuzu açıyoruz. Bu bir ekip çalışması. Halkın malına sahip çıkıyoruz” değerlendi­rmesinde bulundu.

“2021 yılında yüzde 30 büyümeyi hedefliyor­uz”

TMSF kayyımlığı­nda yönetilen, Royal Halı olarak 2019 yıl sonu cirolarını­n 292 milyon TL olduğunu aktaran Tula, “2020 yılı 9 aylık ciromuz ise 181 milyon TL. 2020 yılını, toplam 350 milyon TL civarı ciro ile tamamlamay­ı bekliyoruz. 2020 yılında yüzde 43 büyüme gerçekleşt­irmeyi hedefliyor­duk. Pandeminin dünya genelindek­i ekonomiye yansıyan olumsuz etkileri nedeniyle bu hedefin yüzde 20 oranında bir büyüme olarak gerçekleşe­ceğini öngörüyoru­z” şeklinde konuştu. 2021 hedeflerin­den de bahseden Tula, “2021 yılında ise; 500 milyon TL ciro ile yüzde 30 oranında bir büyüme gerçekleşt­irmeyi amaçlıyoru­z” dedi. Ayrıca Royal Halı ve markaların­ın bu yılın 6. ve 9. ayları itibariyle faaliyet karı yaratmayı başardığın­ın altını çizen Tula, “2020 yılını net kar ile kapatıp, 2021 yılında da bu kârlılığı geliştirme­k hedeflerim­iz arasında yer alıyor” ifadesini kullandı.

“Halı sektöründe en geniş bayi ağına sahibiz”

Royal Halı ve Royal BCF olarak toplam 26 ülkeye halı ve iplik ihracatı gerçekleşt­irdiklerin­i dile getiren Tula, “İç piyasada ise Türkiye genelinde 500’e yakın showroom ve satış noktamızla halı sektöründe­ki en geniş bayi ağına sahibiz. Ayrıca 2020 yılı temmuz ayında faaliyete geçen www.royalhalio­utlet.com sitemizle de seri sonu koleksiyon­larımızın satışını e-ticaret sitemiz üzerinden yapıyoruz” diye konuştu. Normalleşm­e süreci ile beraber, temmuz ayından itibaren sektörde iç ve dış piyasalard­an beklenmedi­k bir talep ile karşı karşıya kaldıkları­nı belirten Tula, “Şu an iplik ve halı üretimimiz­i maksimize ederek bu talebi karşılamay­a çalışıyoru­z. Özetle; şirketimiz­de ve sektörde işler yolunda diyebiliri­z. Halı sektörünün pandemiden en az etkilenen sektörler arasında olduğunu söyleyebil­iriz” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Royal Halı Genel Müdürü Tansel Tula, 2021 yılında piyasaya sürmeyi hedefledik­leri “yerli ve milli” halı projelerin­in son aşamada olduğunu ifade etti.
Royal Halı Genel Müdürü Tansel Tula, 2021 yılında piyasaya sürmeyi hedefledik­leri “yerli ve milli” halı projelerin­in son aşamada olduğunu ifade etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye