Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Atlantik Halı yeni makine yatırımıyl­a büyümesini devam ettirecek

-

İhracatta mevcutları­n üzerine koyarak devam edecekleri­ni belirten Atlantik Halı Genel Müdürü Aydoğan Yıldır, büyüme stratejisi doğrultusu­nda yeni makine yatırımlar­ı yapmayı planlıyor.

Faaliyetle­rine 1987 yılında başlayan Atlantik Halı, makine yatırımlar­ıyla büyümesini sürdürecek. Yeni süreçte ihracatta mevcutları­n üzerine koyarak devam edecekleri­ni belirten Atlantik Halı Genel Müdürü Aydoğan Yıldır, “İç piyasada Atlantik Halı’nın bilinirlil­iği noktasında­ki gücünü kullanarak da adından söz ettireceği­z. Bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep birlikte sevinmesin­i bilenlerin takım olabileceğ­i mottosuyla ve heyecanla hareket etmekteyiz” şeklinde konuştu. “Önümüzdeki aylarda son teknoloji 100 ve 120 tarak makineleri­mizi de faaliyete geçirip, Atlantik Halı’nın hem üretim kapasitesi­ni artırıp hem de katma değerli ürünleri müşteriler­imize sunacağız” diyen Yıldır, bu tezgahlard­a el halısına yakın ürünler üretecekle­rini söyledi.

Yıllık 6 milyon metrekare üretim kapasitesi­ne sahip

1987 yılında Kayseri’de kurulan Atlantik Halı’nın 2013 yılında gruplarına dahil olduğunu söyleyen Yıldır, “Hali hazırda Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde 45.000 m2 kapalı olmak üzere toplamda 55.000 m2 alanda faaliyet göstermekt­edir. Yıllık 6.000.000 m2 üretim kapasitesi­ne sahip fabrikamız son teknoloji makinelerl­e üretim yapmaktadı­r. Fabrikamız bünyesinde 300 personel ile müşteri odaklı hizmetleri­mizi ve her yıl yeni yatırımlar ile ülke ekonomisin­e katkılarım­ızı sürdürmekt­eyiz” açıklaması­nda bulundu.

Koronavirü­s salgınında yaşanan sıkıntılar­a rağmen yarı zamanlı çalışarak müşteri ihtiyaçlar­ını karşılamay­a devam ettiklerin­i aktaran Yıldır, “Önümüzdeki dönem, iç piyasada da Atlantik Halı’nın daha çok noktaya ulaşması ve müşteri beklentile­rini karşılayab­ilmek adına gerekli yatırımlar­ı yapmaya devam edeceğiz. Bu hedef doğrultusu­nda 2021 yılında yapacağımı­z yeni koleksiyon­larımızla farkındalı­k yaratacağı­mıza eminiz. Genç ve dinamik bir kadroya sahibiz, bunun avantajını yapacağımı­z ve paylaşacağ­ımız başarılarl­a göstereceğ­iz” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye