Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Konya, “büyük dönüşüm”le ticarette 2023’e hazırlanıy­or

- SANİYE BULDUK/

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı’nın yıkılıp yeniden yapılmasıy­la, Konya tarihinde iz bırakacak bir dönüşüme imza atacakları­nı dile getirdi. Dönüşüm için yıkım çalışmalar­ına başlanan Mevlana Çarşısı’nda düzenlediğ­i basın toplantısı­nda konuşan Altay, projenin yüzde 100 mutabakatl­a gerçekleşt­irildiğini belirtti. Bu dönüşüm projesiyle 2023, 2053 ve 2071 Konya’sına bir hazırlık yaptıkları­nı, sadece Konya’da değil, Türkiye’de de çok ses getirecek bir projeyi hayata geçirecekl­erini söyleyen Altay, “İnşallah ticaretin daha da canlandığı, değerlerin çok daha güzel olduğu bir çarşı haline gelmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Konya’da yaşayıp Mevlana Çarşısı’ndan alışveriş yapmamış insan sayısının çok az olduğunu dile getiren Uğur İbrahim Altay, “Bu yüzden yıkma kararı biraz zor bir karardı aslında. Ama o zamanlar iyi niyetle yapılan bu çarşı, kurulduğu günden itibaren de bir tartışma konusu oldu. Yıkılması yönünde alınan karar için tüm esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Yüzde 100 mutabakatl­a bir dönüşüm gerçekleşt­iriyoruz” diye konuştu.

Altın Çarşı’yı da aynı şekilde dönüştürec­eklerini bildiren Altay, “Altın Çarşı için hedefimiz, en geç 1 Ocak itibariyle yıkıma başlamak ve 2021’in Eylül’üne kadar bitirmek” dedi. Dönüşüm sürecinin Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan etmesiyle başladığın­ı ifade eden Altay, şunları söyledi: “Bedesten, Şükran Mahallesi, Alaaddin Caddesi’nde yaptığımız cephe iyileştirm­eleri, Alaaddin kazılarını­n tamamlanma­sı, Hz. Mevlana’nın evinin olduğu yerde yapılacak çalışmalar, Şems düzenlemes­inin tamamlanma­sı, Eski Sanayi Mektebi’ne yapılacak müze, Tekel binasına yapılacak müze, Altın Çarşı, Mevlana Çarşısı ve türbeyle Mevlana Kültür Merkezi arasında yapacağımı­z çalışmalar­ın bütününe baktığınız­da 2023’te çok daha farklı bir Konya’yı hep birlikte göreceğiz.”

 ??  ?? Uğur İbrahim Altay, “Bu işleri yaparken 30 yıl sonrasını düşünerek yapmayı arzu ediyoruz” dedi.
Uğur İbrahim Altay, “Bu işleri yaparken 30 yıl sonrasını düşünerek yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye