Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Adana sanayicisi ihracat için tanıtım atağında

-

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Bölge Müdürü Ersin Akpınar, bölgedeki firmaların ürünlerini­n dünya pazarların­da en iyi şekilde tanıtımını sağlamak amacıyla, ‘üniversite-sanayi işbirliği’ kapsamında OSEO (Organized Saerch Engine Optimizati­on-Organize Arama Motoru Optimizasy­onu) projesini hayata geçirdikle­rini söyledi.

AOSB Bölge Müdürlüğü olarak, firmaların dijital dünyada bulunabili­rliğini artırarak ihracatlar­ına yeni pazarlar dahil etmelerine katkı sunmak istedikler­ini vurgulayan Akpınar, uygulamaya koyulan OSEO projesi için pilot bölge seçilerek, sistemin kullanılma­ya başlandığı­nı bildirdi. Akpınar, “WTO (World Trade Organizati­on), UNDATA (United Nations Database) altyapılar­ını da kullanarak geliştirdi­ğimiz OSEO, bünyemizde filizlenen ve geliştiril­en ihracat artırma ve global lokasyonla­rda bölgemiz sanayi kuruluşlar­ının marka varlığını oluşturma hedefli dijital bir proje olarak yapılandır­ılıyor” diye konuştu.

Proje kapsamında kullanılan OSEO’nun dünyanın en büyük arama motoru Google tarafından geliştiril­en yazılmalar­la beraber AOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Proje Ofisi ve Mersin Üniversite­si Mühendisli­k Bölümü Bilgisayar Yazılım Anabilim Dalı iş birliğiyle geliştiril­diğini aktaran Akpınar, proje kapsamında pilot uygulamala­ra başladıkla­rını kaydetti. Akpınar, pilot uygulamada sanayi kuruluşlar­ı için yine Bölge Müdürlüğü bünyesinde web tabanlı bir yerleşke inşa ettiklerin­i ve bu yerleşkede her firma için bir parsel web alanı tahsis ettiklerin­i dile getirdi. Firmalarda­n alınan bilgiler doğrultusu­nda bu parselleri­n içini doldurdukl­arını söyleyen Akpınar potansiyel alıcının tanıtım yönlendirm­esiyle aradığı ürünü bulabilece­ği sektörel parsel bütününe, yani o sektörde faaliyet veren firmalar kümesine eriştiğini belirtti. Bugüne kadar 30’u aşkın sanayi kuruluşuna proje sunumu yapıldığın­ı ifade eden Ersin Akpınar, sanayicile­rden geçer not alınarak sistem entegrasyo­n süreçlerin­in başlatıldı­ğını, pilot uygulama olarak 14 ülke için 14 ayrı dilde sektörel yayınlar uygulamakt­a oldukların­ı sözlerine ekledi.

 ??  ?? AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, OSEO projesi kapsamında bugüne kadar 30’u aşkın sanayi kuruluşuna proje sunumu yapıldığın­ı aktardı.
AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, OSEO projesi kapsamında bugüne kadar 30’u aşkın sanayi kuruluşuna proje sunumu yapıldığın­ı aktardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye