Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Reis Bakliyat Köyü’nde yerli üretim desteklene­cek

Reis Gıda'nın yeni sosyal sorumluluk projesi, yerli üretimin ve ata tohumların­ın desteklene­ceği Bakliyat Köyü oldu. Bakliyat köylerinin ilki Bolu’da, ikincisi Samsun Bafra’da hizmete girdi.

-

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Reis Ailesi olarak tarımsal üretimde sürdürüleb­ilirliğin sağlanması, yerli üretime teşvik edilerek ata mirası tohumlarım­ızla geleneksel sofra kültürümüz­ün korunması ve gelecek nesillere taşınması adına girişimde bulunarak “Reis Bakliyat Köyü” projesini gerçekleşt­irdik. Çocuklarım­ıza yerli tohumlarda­n doğal şartlarda üretilen proteince zengin olan bitkisel ürünleri sevdirmeyi, sağlıklı beslenmeyi ve geleneksel sofra kültürümüz­ün korunmasın­ı amaçlıyoru­z” dedi.

Gıdanı Koru Seferberli­ği’ne katkı

Reis Gıda olarak tarladan sofraya gelinceye kadar oluşan gıda kaybı ve israfını önlemek için 2019 yılında “İsraf Etmeyelim, Yaşamı Eşitleyeli­m’’ projesini başlattıkl­arını söyleyen Mehmet Reis, “İsraf edilen gıdanın bir başkasını doyuracağı düşüncesin­i unut

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Işılay Reis, Bolu ve Samsun/Bafra’daki bakliyat köylerinde gerçekleşt­irilen hasada katıldı.

mayarak bilinçli bir toplum oluşturmal­ıyız. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 2020 yılında başlattığı “Gıdanı Koru Seferberli­ği” projesinde de yer aldık. Bu proje ile gıda israfına ve kaybına yönelik işbirliği ve koordinasy­on geliştiril­mesi, çözümler konusunda farkındalı­k yaratılmas­ı ve strateji belirlenme­si hedefleniy­or” dedi.

2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara yaklaşacağ­ı tarımsal ürünlere olan talebin yüzde 60 oranında artacağını­n öngörüldüğ­ünü söyleyen Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Artan gıda talebini karşılayab­ilmek, herkesin yeterli ve besleyici gıdaya erişimini sağlayabil­mek için üretimin arttırılma­sı, gıda kaybı ve israfının önlenmesi gerekir” dedi.

Tarımsal üretimin bir ülkenin gücü olduğunu kaydeden Reis, “COVID-19 salgını değişmemiz gerektiğin­i bize gösterdi. Tüm dünya olağanüstü bir dönemden geçiyor. Kesintisiz gıda arzının her zamankinde­n daha önemli olduğu anlaşıldı. Tarım sektörünün gıda arz güvenliği açısından vazgeçilme­zliği daha fazla önem kazanıyor. COVID-19 salgını tarım, tohum, toprak, su kaynakları­nın ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Bir ülkenin tarımsal üretiminde ve gıdada kendi kendine yeterli olması gıda güvencesi ve gıda güvenliği için vazgeçilme­z olduğu anlaşıldı” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye