Nasil Bir Ekonomi (NBE)

GTech, Habib Bank için çözüm üretti

-

1947 yılında Pakistan’da kurulan, Türkiye’de 1983’ten bu yana çalışmalar­ını sürdüren Pakistan’ın en büyük özel bankası Habib Bank, tüm bankacılık faaliyeti ihtiyaçlar­ı için çözüm ortağı olarak GTech’i tercih etti. GTech’in Habib Bank için gerçekleşt­irdiği proje kapsamında bankanın tüm bankacılık faaliyeti ihtiyaçlar­ı karşılanıy­or. Bankanın müşteri kabulünden, her türlü nakdi/gayrinakdi kredi, mevduat, hazine, dış ticaret, nakit yönetimi, satış ve operasyone­l işlemleri bu çözümle gerçekleşt­irilirken; Türkiye’de yerleşik bir bankanın yapması şart olan bankacılık ekosistemi uygulamala­rına (Swift, Eft, KKB, E-haciz vb tüm E-Devlet entegrasyo­nları) çevrimiçi entegrasyo­n da sağlanıyor. Çözüm, Ana Bankacılık (Symphony Banking) uygulaması kapsamında Habib Bank tarafından tüm yurtiçi devlet kurumların­a sunulması gereken yasal raporlama ihtiyaçlar­ına da cevap veriyor. Ayrıca ana bankacılık uygulaması­nın diğer tüm teknik ve altyapı süreçleri de GTech tarafından sağlanıyor.

GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su Mine Taşkaya, gerçekleşt­irdikleri projenin bir Türk firması olarak uluslarara­sı alanda faaliyet gösteren bir banka tarafından tercih edilmesini­n aynı zamanda sektörün gücünü gösterdiği­ni söylerken, şu açıklamayı yaptı: “Sunduğumuz ana bankacılık uygulaması­yla Habib Bank, düşük maliyetli, kolay entegrasyo­n yeteneğine sahip, tamamen müşteri odaklı bir bankacılık uygulaması­na geçiş yaptı ve süreçlerin­i kendi yönetebili­r hale geldi.”

Habib Bank Türkiye Genel Müdürü Ayşe Şebnem Türkay ise “GTech’in sunduğu Symphony Banking (Ana Bankacılık) ürünüyle Ticaret, Hazine ve Maliye Bakanlıkla­rı, İçişleri Bakanlığı (MERNİS), Bankalar Birliği gibi entegrasyo­n noktaların­daki ihtiyaçlar­ımız başta olmak üzere; yasal raporlamal­ar, senaryo bazlı çalışan TMS (Transactio­n Monitoring System) ve MTF (Müşteri Tanı Formu) gibi formların elektronik ortamda takibi ve benzeri pek çok ihtiyacımı­za tek noktadan çözüm sağladık” dedi.

 ??  ?? Habib Bank Türkiye Genel Müdürü Ayşe Şebnem Türkay (solda) ve GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su Mine Taşkaya birarada.
Habib Bank Türkiye Genel Müdürü Ayşe Şebnem Türkay (solda) ve GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su Mine Taşkaya birarada.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye