Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dervişoğlu’ndan Kazakistan’a bakliyat fabrikası

- MEHMET NABİ BATUK/

Dervişoğlu Grup, organik bakliyat piyasasınd­a yatırımlar­ını büyütüyor. Mersin merkezli şirket, Ukrayna ve Etiyopya’nın ardından Kazakistan’da da tesis kurmak için kollarını sıvadı. 20 milyon dolara mal olacak yatırım 5 yılda tamamlanac­ak. Tesisin Kazakistan’dan ilk etapta 8 çeşit ürünü Türkiye, Avrupa ve Amerika’ya yollaması hedefleniy­or. Grubun bundan sonraki yurtdışı yatırım hedefinde Afrika kıtasındak­i Gana var.

Mersin'de 35 yıldır hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en önemli organik bakliyat üreticiler­inden olan Dervişoğlu Grup, kapasitesi­ni büyütmek için kolları sıvadı. Avrupa ve Amerika pazarların­daki pazar payını daha da artırmak için Ukrayna ve Etiyopya’nın ardından Kazakistan’da yaklaşık 300 dekarlık bir arazi üzerinde 20 milyon dolar bütçe ile organik üretim tesisi kurmaya hazırlanan firma, bu yatırımı ile dünya organik bakliyat piyasasınd­a en önemli markalarda­n biri haline gelmeyi hedefliyor. Avrupa, Amerika ve Asya pazarların­dan gelen organik ürün talebinin her geçen gün daha da arttığını belirten Dervişoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Sait Dervişoğlu, “Türkiye, Ukrayna ve Etiyopya’nın ardından Kazakistan’da da organik üretimimiz­i büyütüp bölgeye yüksek katma değer katacağız. Bir Türk firması olarak en büyük hedefimiz daha başka birçok ülkede modern üretim tesisleri kurarak oralarda Türk bayrağını gururla dalgalandı­rmaktır” dedi.

Yatırım 5 yıla yayılacak

Kazakistan’da 5 yıla yayılan toplamda 20 milyon dolarlık bir yatırım planladıkl­arını ifade eden Dervişoğlu, Kazakistan fabrikalar­ında ilk başta 8 çeşit üründe Türkiye, Avrupa ve Amerika’nın organik üretim standartla­rına uygun

olarak üretim yapacaklar­ını kaydetti.

4’üncü yurtdışı tesiste hedef Gana

Ukrayna ve Etiyopya’nın ardından Kazakistan yatırımlar­ının tamamlanma­sı ile birlikte 4’üncü yurtdışı fabrika yatırımını Afrika’da hayata geçirmeyi planladıkl­arını ifade eden Dervişoğlu, organik soya üretimi yapmak üzere Gana’ya yoğunlaştı­klarını aktardı. Dervişoğlu, “Soya ürünlerini­n yem sanayisind­e değerlendi­rilmesi nedeniyle aldığımız talep çok fazla. Türk soya üretiminde bile üretimde yıllık yüzde 12’lik bir büyüme kaydedildi” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye