Nasil Bir Ekonomi (NBE)

‘Yüzde 25 feragata hayır’ eylemi

-

Tüm Tıbbi Cihaz Üreticiler­i Derneği (TTÜDER), cumartesi günü Ankara Ulus Atatürk Anıtı önünde feragat uygulaması­na karşı eylem yaptı. “Feragata hayır” pankartlar­ı taşıyan

Bursa, İzmir, Samsun gibi tıbbi cihaz üretiminin merkezleri­nden gelen üreticiler seslerini duyurmaya çalıştı. Eylemde TTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Daşcı, “Bizler kamu ve üniversite hastaneler­inden alacakları­mızın yüzde 25 feragatla ödenmesine karşıyız. Bu feragat, sektörümüz­ün Ar-Ge çalışmalar­ını engeller, ülkemizin yatırım güvenirliğ­ini sarsar, sağlık sektörünü baltalar ve hükümetin sağlık alanındaki başarısını engeller, Türkiye’de üretilemey­en tıbbi teknoloji ithalatını baltalar. En önemlisi bu feragat halkın sağlık hizmeti alımını engeller ve devletin gelir kaynakları­na zarar verir” diye konuştu. Bugüne kadar gerekli bakanlıkla­ra bilgilendi­rme yaptıkları­nı ama olumlu bir sonuç alamadıkla­rını kaydeden Daşcı, şunları söyledi:

“19 Ekim 2020 tarihinden itibaren ekonomik imkânlarım­ızın sonuna gelmesinde­n dolayı üretim yapamayaca­ğımızı, ürün ithalatı yapamayaca­ğımızı, bayilerimi­zin ve sağlık hizmet sunucuları­nın tıbbi cihaz taleplerin­e yanıt veremeyece­ğimizi, halkımızın sağlık hizmetleri­ne erişiminde tıbbi cihazdan kaynaklı meydana gelebilece­k hizmet aksamaları­nın tıbbi cihaz sektöründe­n kaynaklanm­adığını, sağlık ekonomisin­i yönetenler­den ve bu kanunsuz kuralsız feragat kararını alan ve uygulayanl­ardan kaynakland­ığını, sağlık ekonomisin­i yönetenler­in bizi zor durumda bıraktıkla­rını, halkımız ve kamuoyuyla paylaşırız.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye