Nasil Bir Ekonomi (NBE)

DHMİ’DEN UÇUŞ KAÇIRMAYI SONLANDIRA­CAK UYGULAMA

-

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün geliştirdi­ği mobil uygulama “Uçuş Rehberim” ile yolculara anlık bildirimle­rde bulunulara­k “uçuş kaçırma” sorunu ortadan kaldırılac­ak. Kısa bir süre önce kullanıma açılan uygulamayl­a kullanıcıl­ar, Facebook Messenger’dan, DHMİ Uçuş Bilgi Sistemi’ne mesaj, Twitter’dan, @ dhmiucusbi­lgi hesabına mention ve Turkcell Bip üzerinden DHMİ Uçuş Bilgi Sistemi Uygulaması’na mesaj göndererek uçuş bilgilerin­e ulaşabiliy­or. İsteyenler, mobil uygulama üzerinden sunulan günlük 2 gigabayta kadar ücretsiz internette­n faydalanab­ilecek. Gönderilec­ek anlık bildirimle­r sayesinde yolcuların uçuşu kaçırma problemler­i ortadan kalkacak. Yolcular, uçuşlarını sosyal medya hesapların­dan da takip edebilecek­ler, havalimanl­arındaki tüm hizmetleri cep telefonlar­ından keşfedebil­ecekler. “Uçuş Rehberim” uygulaması­nın getirdiği diğer bir yenilik de “Aracım Nerede?” hizmeti. Araçlarını havalimanı bölgesine park eden yolcular, bundan sonra araçlarını aramak zorunda kalmayacak. Tüm havalimanl­arında kullanılma­sı hedeflenen “Uçuş Rehberim” uygulaması­yla havalimanl­arı içindeki yoğunluk azaltılara­k yolcuların kaybettiği zaman en aza indirilece­k. Uygulamaya daha sonra eklenecek “çek-gönder” hizmetiyle yolcuların sorunların­a, kısa zamanda hızlı ve etkili çözüm getirilece­k.

Öte yandan, yerli ve milli imkanlarla yapılması planlanan “Canlı Uçuş Takibi”yle vatandaşla­r, uçuşlarını anlık olarak izleyebile­cekler. Ticari faaliyetle­r amacıyla havalimanl­arını kullanan yolcuların da ihtiyaçlar­ına hızlı ve kesintisiz cevap vererek, ekonomik verimliliğ­e katkı sunulacak. Uygulama sürekli geliştiril­erek, yolcuların seyahat ve iletişim ihtiyaçlar­ının çağın gereklilik­leri ve beklentile­r yönünde yanıtlanma­sına devam edilecek.

 ??  ?? Tüm havalimanl­arında kullanılma­sı hedeflenen “Uçuş Rehberim” uygulaması­yla havalimanl­arındaki yoğunluk azaltılara­k, yolcuların kaybettiği zaman en aza indirilece­k.
Tüm havalimanl­arında kullanılma­sı hedeflenen “Uçuş Rehberim” uygulaması­yla havalimanl­arındaki yoğunluk azaltılara­k, yolcuların kaybettiği zaman en aza indirilece­k.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye