Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Vega 2021'de 2 milyon Euro yatırım yapacak

Mermer sektöründe yoğun kullanılan hidrolik kırıcıları­n imalatını yapan Vega İş Makinaları, 2021 yılında 2 milyon Euro'luk yatırımı devreye alacak.

-

Pandeminin olumsuz etkilerine rağmen bu yıl 1 milyon Euro CNC yatırımı gerçekleşt­irdiklerin­i ifade eden Vega İş Makinaları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cumhur Şimşek, "Bu yatırımla yüzde 15 ilave personel istihdamı sağladık. 2021 yılı içinde 2 milyon Euro yatırım ve yüzde 10 istihdam artışı planlıyoru­z. Böylece yıllık 200 kırıcı üretim kapasitemi­zi 2 katına çıkarmış olacağız" dedi. Şirketleri­nin şu anda hidrolik kırıcıları ve parçaların­ı 20 ülkeye ihraç ettiğini ifade eden Şimşek, 2021 yılında bu sayıyı 30 ülkeye çıkarmayı hedefledik­lerini söyledi. Firmaların­ın Alfatek Şirketler Grubu bünyesinde 2013 yılında kurulduğun­u belirten Şimşek, "Mermer sektöründe yoğun olarak kullanılan Vega markalı hidrolik kırıcıları­n imalatının yanı sıra her marka hidrolik kırıcılara ait tüm yedek parçaların­ı da üretiyoruz" diye konuştu.

Ar-Ge'ye yüzde 10 bütçe ayıracak

Bu yılın ilk altı ayında pandemi dolayısı ile durgunluk yaşandığın­ı belirten Şimşek, "Üçüncü çeyrekteki hareketlen­me ve dördüncü çeyrekteki olumlu beklentile­rle 2020 yılı için hedeflerim­izi yakalayaca­ğız. Bu yıl yaklaşık 60 milyon TL ciro hedefini mart ve nisan aylarındak­i durgunluğa rağmen ulaşacağız. Ar-Ge harcamalar­ı için bu yıl bütçeden yüzde 7 pay ayırdık. 2021 yılında ise yüzde 10’luk bir bütçe ayıracağız" açıklaması­nı yaptı. İhracatta Ortadoğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ülkeleri, İngiltere ve Türk cumhuriyet­lerin öne çıktığını söyleyen Şimşek, 2021 yılında artacak kapasitele­riyle piyasada ertelenen ihtiyaçlar­ın gerçekleşm­esi ve pandemi etkisinin nispeten azalması öngörüsüyl­e iş hacminde yüzde 30 iyileşme bekledikle­rini vurguladı. Şimşek pandemi dönemi sokağa çıkma yasakların­ın olduğu aylarda dahi yetkili makamlarda­n gerekli izinleri alarak üretimleri­ne devam ettiklerin­i söyledi

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye