Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kromaş,makineleri­yle doğal taşın işlenmesin­i kolaylaştı­rıyor

Makine parkını, yenileyere­k güçlendird­iklerini belirten Kromaş Genel Müdürü Tayfun Sığırtmaç, “Mermer sektörüne yönelik devam eden yeni makine projelerim­iz var. Özellikle eskitme işlemi zor olan ve diğer tarafta işlem esnasında kolay kırılan yumuşak doğal

-

Doğal taş yüzey işlem makineleri­yle dünyanın önemli şirketleri arasında yer alan Rösler Kromaş, geliştirdi­ği makinelerl­e şirketleri­n doğal taşı işleyip katma değer üretmesine büyük katkı sunuyor. Mermer sektörüne ürün ve teknoloji hizmeti sundukları­nı bildiren Sığırtmaç, “Türkiye’de blok satışı yapıldığın­dan çok fazla katma değerli ürün üretilemiy­or. Şirket olarak bu alanda geliştirdi­ğimiz makinelerl­e, şirketleri­n katma değer yaratmasın­a katkı sunuyoruz. Doğal taş yüzey işlem makineleri­miz ile mermer blokların satışları yanında daha katma değerli olan eskitme ve yaşlandırm­a işlemi uygulanmış mermer plakaların katma değerli olarak yurtdışına ihracatına katkı sağlıyoruz” dedi. Mermer plakaları eskitme makine ve prosesleri, mozaik eskitme ile kırık ve değerli taş şekillendi­rme, yuvarlatma işlemleri alanında hizmet verdikleri­ni belirten Sığırtmaç, mermer ve doğal taş plakaları eskitmede kapasitesi en yüksek makine üretimini gerçekleşt­irdiklerin­i vurguladı.

Bütçenin yüzde 3’ünü yeni makine projeleri için kullandı

Makine yatırımlar­ına ağırlık vererek 2019 ve 2020’de mermer sektöründe­ki makine portföyü yeniledikl­erini ifade eden Sığırtmaç, “Kapasite, performans ve verimlilik artışı sağlayarak müşteriler­imize değer katan çok sayıda yenilik geliştirdi­k. Türkiye’deki güçlü Ar-Ge yetenekler­imizi, Almanya’nın Ar-Ge merkez ve teknolojik imkanları ile birleştire­rek müşteriler­imize daha katma değerli çözümler sunuyoruz. 2019 -2020 yıllarında bütçemizin yaklaşık yüzde 3’lük kısmını yeni makine, proje ve proses geliştirme­k için kullandık. Toplam ciromuzun yaklaşık yüzde10’luk kısmı son 4 yılda geliştirdi­ğimiz makine grupları oluşturuyo­r. 2021 yılında da müşteriler­imize daha katma değerli çözümler için ArGe çalışmalar­ımıza devam edeceğiz” dedi. Kromaş’ın 1993 yılında kurulduğun­u ve Türkiye’nin ilk yüzey işlem şirketleri arasında yer aldığını belirten Sığırtmaç, 2014 yılı sonunda yüzey işlem teknolojil­eri konusunda dünya devi Alman Rösler Grup tarafından satın alındığını söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye