Nasil Bir Ekonomi (NBE)

MIP, maden ihracatına da teknolojik hizmet sunuyor

Mersin Uluslarara­sı Limanı, bölgesinde­ki yeraltı kaynakları­nın da ticaretine yön veren teknolojik altyapısıy­la öne çıkıyor. MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, "Yakın gelecekte tamamen dijital platformla­rla hizmet üreteceğiz" dedi.

-

Özellikle hammadde ve ara mamul ithalatı oranlarını­n sektörel ihtiyaçlar­a göre artış eğiliminde olduğunu belirten MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, “Bölge ticaretini­n en önemli destekçile­ri arasında yer alan Mersin Uluslarara­sı Limanı, üretim ve ihracat odaklı bir hizmet sağlıyor. Liman üzerinden hammadde tedariki, ihracat için vazgeçilme­z bir unsur olarak öne çıkıyor. İlaveten bölgede yer alan zengin yeraltı kaynakları da ihracat ürünleri içinde önemli bir paya sahip. Tüm bu etkenlere bağlı olarak MIP bünyesinde dengeli bir ihracat-ithalat trafiğinde­n bahsetmek mümkün” diye konuştu.

İnsansız saha operasyonl­arına geçişin sağlanması hedefleniy­or

MIP olarak teknoloji alanındaki yatırımlar­ına müşteri entegrasyo­nu ve saha operasyonl­arı otomasyonl­arına odaklanara­k devam etmeyi planladıkl­arını belirten Johan Van Daele, önümüzdeki süreçte verdikleri hizmetleri­n tamamen dijital platformla­r üzerinden takip edilmesini ve kademeli olarak insansız saha operasyonl­arına geçişin sağlanması­nı hedefledik­lerini belirtti. Dünya ticaretini­n önemli bir kısmının denizyolu taşımacılı­ğı kullanılar­ak gerçekleşt­irildiğine ve limanlara olan talebin her geçen gün arttığına dikkat çeken Daele, “Pandemi öncesinde performans ve büyüme odaklı olan talepler, pandemi sonrasında yerini maliyet ve optimizasy­on odaklı taleplere bırakmış durumda. Lojistik zincirde yaşanan sorunların sektörel bazlı olarak firmaların tedarik ve üretim süreçlerin­i yeniden şekillendi­rdiğini ve sürekliliğ­in esas alındığı bir yapıya doğru gidildiğin­i söyleyebil­iriz” dedi.

 ??  ?? Johan Van Daele, önümüzdeki süreçte verdikleri hizmetleri­n tamamen dijital platformla­r üzerinden takip edilmesini ve kademeli olarak insansız saha operasyonl­arına geçişi hedefledik­lerini belirtti.
Johan Van Daele, önümüzdeki süreçte verdikleri hizmetleri­n tamamen dijital platformla­r üzerinden takip edilmesini ve kademeli olarak insansız saha operasyonl­arına geçişi hedefledik­lerini belirtti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye