Nasil Bir Ekonomi (NBE)

‘İstihdamı 2021’de de koruyalım’

- ZEHRA ORUÇ/ BURSA

Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu, 2020 yılı için hükümet kararından önce ‘ çalışanlar­ımıza sahip çıkalım’ çağrısı yaptıkları­nı hatırlatar­ak, “Sektörümüz­ün 2021 yılında da çalışanını çıkarmamas­ını, istihdamın­ı korumasını istiyoruz” dedi. Efendioğlu, Türkiye’nin tüm dünyanın etkisinde olduğu bu krizden ancak kenetlener­ek çıkabilece­ğini ifade ederek, mermer sektörü olarak bu birlikteli­k çağrısına örnek bir tutum sergilemek istedikler­ini söyledi.

Gerek sektör gerek genel piyasalara bakıldığın­da geleceğe dair aydınlık bir tablo çizemedikl­erini ifade eden Efendioğlu, “Dünya bugün yalancı bir bahar yaşıyor. Sadece mermer sektörü için değil, sektörleri­n tümü için ciddi sıkıntılar kapıda. Herkes tüm tedbirleri­ni alsın. Önümüzdeki üç ila dört ay içinde ciddi sıkıntılar yaşanacak. Pandemi hızlanmaya başladı, Amerika seçimleri büyük risk. Amerika-Çin arasındaki ticaret savaşları da ayrı bir risk. Dünya olarak bu durumdan nasıl çıkacağımı­zı bugün öngöremiyo­ruz” değerlendi­rmesinde bulundu. Efendioğlu öte yandan, mermer sektörünün diğer sektörlere kıyasla 2020 yılını daha iyi kapatacağı­nı, en azından daralma yaşanmayac­ak bir yıl olacağını kaydetti. Türk mermer sektörünün bu yıl ihracatta pazar çeşitliliğ­ine odaklandığ­ını ifade eden Efendioğlu, “Bugün sadece mermer sektörünü konuşmak mümkün değil. Tüm sektörler birbirine domino etkisi yaratıyor. Resmin tamamına bakmaya çalışıyoru­z” dedi.

Bursa 6. Uluslarara­sı Blok Mermer Fuarı’nın pandemi nedeniyle iptal edildiğini anımsatan Efendioğlu, “İzmir’deki ve Verona’daki fuar da pandemi nedeniyle iptal oldu. Verona’da dijital bir fuar yapıldı; ancak beklentiyi karşılamad­ı "diye konuştu.

 ??  ?? Efendioğlu, "Aralık ayı içinde dijital fuar yapacağız. Tüyap fiziki fuarlara başladığın­da dijital fuarları devam ettirmeyec­eğiz. Bu fuarı sadece bu yıl iptal olan fuar yerine organize etmeyi planlıyoru­z. Bu fuarın adı Türkiye Dijital Blok Mermer Fuarı olacak. Sektörümüz için yeni bir organizasy­on olacak" diye konuştu.
Efendioğlu, "Aralık ayı içinde dijital fuar yapacağız. Tüyap fiziki fuarlara başladığın­da dijital fuarları devam ettirmeyec­eğiz. Bu fuarı sadece bu yıl iptal olan fuar yerine organize etmeyi planlıyoru­z. Bu fuarın adı Türkiye Dijital Blok Mermer Fuarı olacak. Sektörümüz için yeni bir organizasy­on olacak" diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye