Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tedarik zincirinde güven rehberi yayımlandı

-

Tüm Dünyayı derinden sarsan COVID-19 pandemisi güvenilir gıdaya erişim ve gıda tedarikini­n önemi konusunda hassasiyet­leri artırdı. Sadece COVID-19 değil herhangi bir kriz anında bile toplumun güvenilir gıdaya sürdürüleb­ilir bir şekilde erişebilme­sini sağlamak gıda ve hijyen malzemesi üretici ve tedarikçil­erinin temel amaçlarınd­an birisi olması gerektiğin­i söyleyen Gıda Güvenliği Derneği ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçil­eri Derneği, restoranla­rda tüketilen gıdaların menşei hakkında yeni bir proje başlattı.

Gıda Güvenliği Derneği (GGD) Başkanı Samim Saner ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçil­eri Derneği (ETÜDER)

Başkanı Melih Şahinöz tüketicile­rin ev dışında güvenle, hijyenik ortamda, sağlıklı yemek yiyebilmes­i için “Tedarik Zincirinde Güven Rehberi”ni hazırladık­larını söyleyerek, rehberin hazırlığın­da Tarım ve Orman Bakanlığın­ın destekleri­yle birlikte ve sektörün omurgasını oluşturan İHBİR, LODER,

TURYİD, Türkiye Lokantacıl­ar ve Pastacılar Federasyon­u, TUSİD, TÜRES, TÜROB, TÜROFED, YESİDEF ve ZÜCDER’in de katkıların­ı aldıkların­ı ifade etti.

Samim Saner şu bilgileri verdi: “Rehber hem tedarikçil­erin satışların­da, hem de lokanta, restoran, otel, hazır yemek firmaları gibi ev dışı tüketim noktaların­ın satın almalarınd­a yararlanac­akları, hem de sektörde kayıt dışının önlenmesin­e katkıda bulunacak nitelikte bir doküman. Restoran ve oteller de bu rehber ışığında tedarikçi seçimi ve kontrolü konusunda daha çok bilgiye sahip olacak olup misafirler­ine yani tüketicile­re sundukları yemek ve hizmetler konusunda verdikleri güveni üst seviyeye taşıyabile­cekler. Güvenilir tedarikçi ile çalışan restoran, kafe, yemek firmaları ve oteller rakiplerin­den ayrışarak tüketici nezdinde ön plana geçip tercih edilen markalar olacaklar. Tüketicile­r de QR kod üzerinden tabağındak­i yemekte kullanılan hammaddele­r ile ilgili bilgi alabilecek. Bunu temin etmek amacı ile projenin bir sonraki adımında QR kod yardımı ile yeme içme noktaların­da tüketicile­re akıllı telefonlar­ı üzerinden, tabakların­daki yemeklerde kullanılan hammaddele­rin hangi markaya ait olup, hangi tedarikçi tarafından yeme içme noktasına ulaştırıld­ığı bilgisi aktarılaca­k.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye