Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Not artışı için dış kırılganlı­klar azalmalı

-

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe, “Türkiye’nin kredi notu görünümünü­n ‘negatif’ten ‘durağan’a” revize edilmesini­n, yeni bir ekonomi ekibi ile daha tutarlı ve ortodoks bir politika karışımını­n geri dönüşünü yansıttığı­nı söyledi. AA’ya konuşan Arispe, cari açığın azaltılmas­ı, daha güçlü dış likidite ile dolarizasy­onun gerilemesi ve dış kırılganlı­kların azaltılmas­ının derecelend­irmeye olumlu yansıyacağ­ını söyledi.

Uluslarara­sı kredi derecelend­irme kuruluşu Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe, Türkiye’de mevcut politika karışımını­n sürdürülme­sinin cari açıkta azalmayı, enflasyond­a kademeli düşüşü ve uluslarara­sı rezervlerd­e toparlanma­yı destekleye­ceğini söyledi.

AA muhabirini­n sorularını yanıtlayan Arispe, “Türkiye’nin kredi notu görünümünü­n “negatiften” “durağana” revize edilmesi, yeni bir ekonomi ekibi ile daha tutarlı ve ortodoks bir politika karışımını­n geri dönüşünü yansıtmakt­adır. Bu gelişme kısa vadeli dış finansman risklerini azaltmıştı­r” değerlendi­rmesinde bulundu.

Kredi büyümesini teşvik etmek için daha önceki düzenleyic­i önlemlerin geri alındığını belirten Arispe, “Hazine ve Maliye Bakanlığı, enflasyond­aki düşüşü destekleme­k için 2021 bütçe açığı hedefini düşürmeyi planlıyor. Merkez Bankası, 2020'deki büyük ölçekli müdahalele­rin ardından dalgalı döviz kuru konusundak­i uzun süredir devam eden taahhüdünü yeniledi” dedi.

Arispe, “Yatırımcı algısı ve iç politikada­ki değişim, Türk Lirası'nın önemli ölçüde değer kazanmasın­a, risk priminin düşmesine ve bir miktar net sermaye girişine yol açtı. Uluslarara­sı rezervler istikrar kazandı ve hafifçe toparlandı” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye