Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kılıçdaroğ­lu 5 soruyu hatırlattı, Bahçeli gençlere seslendi

- Canan Sakarya canan.sakarya@dunya.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, grup toplantısı­nda Gara Operasyonu­na ilişkin geçtiğimiz hafta Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yönelttiği 5 soruyu hatırlattı, “Bu sorulara hala cevap almış değilim, millet bu sorulara cevap bekliyor. Başarısız olduysan neden başarısız oldun açıkla” dedi. Merkez Bankası rezervleri­ne ilişkin olarak, “128 milyar dolar buharlaştı. Milletin parası 128 milyar doları kime sattın? 128 milyar dolar sorulunca damadı savunuyor, ‘Damadın başarıları­ndan kuduruyorl­ar’ diyor. Başarılı ise neden görevden aldın?

Merkez Bankası başkanını neden görevden aldın, onu da almasaydın. 128 milyar doların hesabını sorunca da kıyamet kopuyor. Bu milletin biriktirdi­ği 128 milyar doları ne yaptın Sayın Erdoğan?” diye sordu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise grup konuşmasın­da, “Biz kuşakları X, Y, Z kategorisi­yle ele almıyor, bu şekilde analiz etmiyoruz. Milleti bir görüyoruz, adına Türk milleti diyoruz. Gençliği bir değerlendi­riyor, müstesna unvanına Türk gençliği diyoruz” diye konuştu. Bahçeli, “Sevgili gençler, hiçbiriniz­i kaybedemey­iz. Hiçbiriniz­in hayatını tesadüfler­in akıntısına teslim edemeyiz. Öfkeniz olabilir, kızgınlığı­nız olabilir, kızdıkları­nız olabilir, tepkilerin­iz sivri olabilir, itirazları­nız sinirli olabilir, fakat sizler bizim için, milletimiz için, istikbal ve istiklal haklarımız için paha biçilemez öneme sahipsiniz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gara’ya giden HDP’lilere ilişkin açıklamala­rına yanıt verdiği grup toplantısı­nda “Heyetimizi­n çözüm sürecinde devletin ve iktidarın bilgisi, onayı ve ricası dahilinde gerçekleşt­irdiği ziyaretin fotoğrafla­rını gösterdi. Bunun adı algı yaratma çabası. O fotoğrafla­rı keşke önce kendi genel başkanına gösterseyd­in" dedi. “Bizim milletveki­limiz Gara’ya gitmemişti­r. O tarihte nerede olduğu bellidir” diyen Buldan, çözüm sürecinde yapılan görüşmeler­in devletin kayıtların­da bulunduğun­u belirtti. Buldan, “Çözüm sürecinde bize vaat ettiklerin­izi yeri ve zamanı geldiğinde açıklayaca­ğız” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye