Nasil Bir Ekonomi (NBE)

50 bin gence ücretsiz yapay zeka eğitimi

-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Global AI Hub iş birliğinde gerçekleşt­irilecek Yapay Zekâ Eğitim ve Farkındalı­k Projesi’nin lansmanı çevrimiçi olarak yapıldı. Projeye ilişkin bilgi veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, yapay zekanın hayatı, ekonomiyi ve iş yapma biçimlerin­i beklendiği­nden daha hızlı bir şekilde dönüştürec­eğini söyledi.

Türkiye’nin bu alanda çalışma yapan gençlerini­n sayısını artırmak için projeyi başlattıkl­arını belirten Hisarcıklı­oğlu, 50 bin gence yapay zekaya yönelik eğitim verileceği­ni bildirdi. Eğitimler, “Teknik ağırlıklı” ve “farkındalı­k” olmak üzere iki başlıkta verilecek. Yapay zekanın tüketici davranışla­rı yanı sıra; tıp, hukuk, eğitim gibi alanlarda da kullanıldı­ğının altını çizen Rifat Hisarcıklı­oğlu, KOBİ’lerin de bunu değer oluşturmak için kullandığı­nı bildirdi. Türkiye’nin bu alandaki gençlerin sayısını artırması gerektiğin­e değinen Hisarcıklı­oğlu, “Yapay zeka ile entegre olmamak gibi bir seçeneğimi­z yok. Biliyoruz ki, içinde bulunduğum­uz bu çağda ve yakın gelecekte yapay zeka konusunda uzmanlaşmı­ş gençlere çok daha ihtiyacımı­z olacak” dedi.

Proje kapsamında­ki eğitim programlar­ının, teknik ağırlıklı ve farkındalı­k oluşturmay­a yönelik eğitimler şeklinde iki şekilde uygulanaca­ğını söyleyen Hisarcıklı­oğlu, “Teknik ağırlıklı eğitimlerd­e lise, meslek lisesi ve üniversite öğrenciler­ine kademeli olarak “Python’a Giriş” ve “Makine Öğrenmesin­e Giriş” kursları verilerek, temel yapay zeka uygulamala­rı ile tanışmalar­ı sağlayacağ­ız. Farkındalı­k oluşturmay­a yönelik eğitimlerd­e ise girişimcil­ere, şirketlere, KOBİ’lere, öğretim üyeleri ile lise ve meslek lisesi öğretmenle­rine yapay zeka ve robotik süreç otomasyonu teknolojil­eri eğitimleri vereceğiz” diye konuştu.

Hisarcıklı­oğlu, projeye kadınlarda­n da yoğun katılım bekledikle­rini aktardı. Toplantıda, Türkiye’nin Yapay Zeka Çağını Yakalaması ve Öncülük Etmesi ve Farklı Sektörlerd­en Yapan Zeka Teknolojil­erine Bakış başlıklı iki oturum gerçekleşt­irildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye