Nasil Bir Ekonomi (NBE)

800 milyon liralık sanayi sitesinde satış başladı

- LEYLA İLHAN

Demir Grup, 2021’e hızlı başladı. Çorlu Birinci Organize Sanayi Bölgesi’nde 800 milyon TL’lik yatırımla, 242 bin 400 metrekare üzerine Demir Eko- San Sanayi Sitesi inşaatına başlayan grup, bu yıl içinde ayrıca 4 tane de konut projesi yapacak. Şirket, böylece bu yıl içinde toplam 1 milyar 400 milyon liralık yatırıma imza atacak.

Çevreci bir proje olacak

Çorlu’da yapımını sürdürdükl­eri Demir Eko- San Sanayi Sitesi’ni tanıtan Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “İnşaatta elde ettiğimiz 37 yıllık köklü tecrübeyi enerji sektöründe­ki gücümüzle birleştire­rek ekolojiyi merkezine alan bir organize sanayi bölgesi yatırımına imza atıyoruz. 800 milyon TL’lik yatırımla Çorlu 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’ne, kendi suyunu ve enerjisini üreten, atık su arıtma tesisiyle çevreci ve sürdürüleb­ilir bir proje kazandırac­ağız. 242 bin 400 metrekarel­ik alan üzerinde, 6 blok halinde yükselecek, 362 adet ruhsatlı imalathane, 65 dükkân, 3 bin kişilik fuar, kongre, toplantı salonları, kafe ve restoranla­rdan oluşan, yaşamı ve ticareti içinde barındıran bir çekim merkezi yaratacağı­z” dedi.

Yüzde 30’u satıldı

Metrekare satış fiyatları 3bin 900 TL ile 7 bin 500 TL arasında olan projede dükkanları­n yüzde 30’nun satıldığın­ı belirten Demir, “Her dükkânın önüne 30 metrekarel­ik çalışma alanı oluşturduk. Patlayıcı ve parlayıcı imalatı dışında her türlü üretim yapılabili­yor” dedi. Demir, konut sektöründe arz fazlalığın­ın sona erdiğini, bu yıl içinde 4 yeni konut projesine başlayacak­larını söyledi. Bu projelerde­n 820 konutluk olanı nisan ayında satışa çıkaracakl­arını belirten Demir, “2022-2023 yıllarında sektör daha iyi olacak. Bizde gelecek 5 yıllık projelerim­izi hazırladık” açıklaması­nı yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye