Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Otomotiv sektörü Altıntaş Zafer OSB’yi merceğe aldı

-

Kentteki altı OSB’den biri olan Kütahya 1. OSB, 4 milyon m2’lik bir alana sahip. Yüzde 70’i dolan OSB’de yaklaşık 8 bin kişinin istihdam ediliyor, son yıllarda özellikle otomotiv yan sanayi yatırımlar­ı hızla arttı. 30 Ağustos OSB’nin sahip olduğu 3,6 milyon m2 alanın, 1,7 milyon m2’si sanayi parseli olarak tahsis edildi. Doluluk oranı yüzde 50’nin üzerinde olan bölgede şu anda 19 işletme faal olarak çalışıyor. 30 Ağustos OSB’deki yatırımlar­ın tamamlanma­sıyla istihdamın, 5 bin civarında olması öngörülüyo­r. Kütahya Seramik OSB, tüzel kişiliğe sahip tek

OSB olarak 54.7 hektar alana sahip. 17 sanayi parselinin tamamı dolu. 3 binin üzerinde istihdam yaratması hedefleniy­or. Gediz OSB, 290 hektarlık bir alanda yer alıyor. İlk etabında 33 sanayi parselinin tamamı tahsis edildi. İkinci etabında da çalışmalar devam ediyor.143 hektarlık alanda kurulan ve yüzde 51’in üzerinde doluluğa sahip Tavşanlı OSB’nin ilk etabında tahsisler tamamlandı. İkinci etabında ise 29 parsel sanayi için tahsise hazırlandı. Otomotiv, metal eşya ağırlıklı sektörleri­n tercihi olan OSB, son 6 ayda ciddi bir talep görüyor.

Altıntaş Zafer OSB ise, Kütahya merkeze yaklaşık 40 ve Zafer Havalimanı­na 8 km uzaklıkta. 565 hektar alana sahip bölge Eskişehir’den sonra en büyük alana sahip. Genişleme alanı 15 milyon m2 olan OSB’de ilk etapta 20 milyon metrekare tahsis yapıldı. Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Gaziantep gibi büyük sanayi şehirleri ile otomotiv sektörü, bölge ile yakından ilgileniyo­r. OSB. 4. bölge teşvikleri, konumu ve yatırıma uygun arazi büyüklüğü ile yerli ve yabancı yatırımcıl­arın tercih ettiği OSB’ler arasında yer alıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye