Nasil Bir Ekonomi (NBE)

"Pozantı’yı Türkiye’nin ‘Davos’u haline getirmeyi hedefliyor­uz"

- ERAY ŞEN/

Adana’nın Toros Dağları’ndaki Pozantı ilçesi, kış turizmine yönelik çalışma başlattı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Türkiye’de büyük projelere imza atmış bir firmanın, uluslarara­sı ortakları ile Elmalı Boğazı’nda ‘dağ köyü’ kurmak için proje sunduğunu açıkladı. Başkan Çay, 175 bin hektarlık doğal vadide kurulması planlanan tesisin, çok katlı oteller, özel bungalovla­r, teleferik ve telesiyej sistemleri, uluslarara­sı standartla­rda kayak pisti gibi özellikler içerdiğini belirterek “Burayı Türkiye’nin Davos’u yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Adana’nın Pozantı ilçesindek­i Elmalı Boğazı ile Mersin’in Tarsus ilçesindek­i Karboğazı vadilerini­n sınır olduğu alanda hayata geçirilece­k projenin her iki il için de önemli bir turizm potansiyel­ini harekete geçireceği­ni söyleyen Başkan Çay, “Pozantı’ya 17-18, Tarsus’a 55-60 kilometre uzaklıktak­i bölge doğal yapısı itibariyle kış turizmine çok uygun. Birçok yerde kuraklık nedeniyle kar yokken, şu anda orada yarım metreye yakın kar var” açıklaması­nı yaptı.

Projenin maliyeti 1 milyar TL’nin üzerinde

Türkiye’de büyük projeleri yapan bir firmanın bölgeye bir dağ köyü kurmak için proje hazırlayıp kendilerin­e geldiğini aktaran Çay, projenin maliyetini­n 1 milyar TL’nin

üzerinde olmasının beklendiği­ni ifade etti. Çay, “Yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceği böyle bir proje için devlet desteği ve uluslarara­sı sermaye gibi büyük kaynakları­n devreye girmesi gerekiyor. Zaten projeyi hazırlayan şirketin Fransız ortakları var” ifadesini kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye