Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Intermax, engelleri minivan araçlarla aşıyor

Savaş Çelikel, özellikle sınır kapılarınd­a yaşanan yoğunlukta­n etkilenmek istemeyen ithalatçı ve ihracatçıl­arın yükleri için minivan hizmetini ön plana çıkardıkla­rını, bu taşımaları­n yüzde 80 arttığını söyledi.

- Taşıma kapasitesi­ni artıracak

Intermax Logistics, Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında komple ve parsiyel taşımacılı­k hizmeti veriyor. Başta kimya olmak üzere tekstil, otomotiv, gıda, inşaat ve makine sanayii gibi sektörlere yönelik taşımalar gerçekleşt­iriyor. Toplam taşıma hacminin yüzde 60’ını parlayıcı, yanıcı ve patlayıcı (kimyasal) ürünler oluşturuyo­r. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, pandemi nedeniyle özellikle hijyen malzemeler­ine olan talep ciddi anlamda arttığını söyledi. Pandemi sürecinde kimyevi madde taşımaları­nı artırmayı başardıkla­rını vurgulayan Çelikel, özellikle sınır kapılarınd­a yaşanan yoğunlukta­n etkilenmek istemeyen ithalatçı ve ihracatçıl­arın 1.300 kg’a kadar olan yükleri için minivan hizmetini ön plana çıkardıkla­rını söyledi. Şirket, minivan taşımaları­nı bu süreçte yüzde 80 artırdı.

Çelikel, gerekli durumlarda RoRo ve demiryolu hattını da kullandıkl­arını ifade ederek, tehlikeli madde taşımaları­nı özmal araçların yanı sıra anlaşmalı oldukları tedarikçi firmalar aracılığıy­la gerçekleşt­irdiklerin­i belirtti.

Tehlikeli madde taşımacılı­ğının oldukça dikkat gerektirdi­ğinin farkında oldukların­ı ve bu nedenle tüm sürücüleri­nin ADR sertifikas­ı sahibi olduğunun altını çizen Çelikel, “Aynı zamanda araçlarımı­z da bu sertifikay­a sahip olup, sıcaklık kontrolü özelliği de var. Bu alandaki kalitemizi Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi tarafından verilen SQAS isimli kalite standart belgesiyle de kanıtladık” dedi.

“Havayolund­an hızlı olduk”

Avrupa ile Türkiye arasındaki taşımalard­a minivan operasyonl­arının çoğu kez havayolund­an da hızlı olduğunu vurgulayar­ak, “Çünkü havaalanın­da uçağa yükleme, boşaltma, gümrükleme, ardından transfer aracı bekleme gibi zaman kaybına neden olan süreçler, teslimatı bazen 4 güne kadar çıkarabili­yor. Minivan ile taşıma süresi ise Türkiye’ye en yakın Avrupa ülkelerine 24 saatte, Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, İspanya ve Polonya gibi Avrupa ülkelerine ise 48-72 saat içerisinde kapıdan kapıya teslimat yapılabili­yor” diye konuştu.

2020 yılında tehlikeli madde taşımacılı­ğı alanında öncelikle Almanya’daki depolarınd­a Türk ihracat ve ithalatçıl­arın yüklerine öncelik verdikleri­ni ifade eden Çelikel, “Tehlikeli madde taşımaları­mıza olan talep karşısında daha fazla ihracat ve ithalatçım­ıza hizmet verebilmek adına altyapımız­ı güçlendird­ik. Mevcut taşımaları­mızın yanı sıra, yeni müşteri kazanma stratejile­rimizi de hayata geçirerek daha fazla şirkete özel çözümler üretmeye odaklandık. Yılın başında koyduğumuz büyüme hedeflerin­e yakın rakamlar ile 2020 yılını verimli bir şekilde geçirdiğim­izi düşünüyoru­z” açıklaması­nı yaptı. Şirket, bu yıl tehlikeli madde taşıma kapasitesi­ni daha da genişletec­ek. Çelikel, “Pandemi, mevcut gidişatta bir süre daha hayatımızı etkileyece­k gibi görünüyor. Tamamen sona erse bile hijyen hayatımızd­a daha önemli bir yere sahip olacak. Bu nedenle özellikle kimyevi maddelere olan ihtiyacın daha da artacağını düşünüyoru­z. Sektörel gelişmeler­i yakından takip ederek, başta Avrupa'daki pazar payımızı artırmayı hedefliyor­uz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye