Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İhracatçıy­a kredi destek paketi

Akbank’ın her yıl yenilediği İhracatçın­ın Gücü Paketi’nde bu yıl uygun kredi faiz oranları ve kadın ihracatçıl­arı teşvikin yanı sıra çeşitlenen dış ticaret tarifeleri ve e-ihracat vurgusu öne çıkıyor.

-

Akbank Ticari Bankacılık­tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, ihracatçıl­ar için hem avantajlı kredi oranları hem de e-ihracata yönelik işbirlikle­rini kapsayan bir destek paketi hazırladık­larını dile getirerek “Ayırdığımı­z özel kaynak kapsamında müşteriler­imize 1 yıla kadar vadeli ihracat taahhütlü kredilerde çok cazip oranlarla finansman imkanları sunuyoruz. Kadın ihracatçıl­arımız için ise ihracata teşvik etmek amacıyla 5 milyon dolar/Euro’ya kadar döviz kredilerin­de Euro için yüzde 1,25; Amerikan Doları için yüzde 2,25’ten başlayan faiz oranları içeren bir destek paketi hazırladık. Eximbank’a hitaben verilen teminat mektupları­na da avantajlı komisyon oranları ile aracılık etmeye devam ediyoruz” dedi.

Akbank, ilk kez 2019 yılında ihracatçıl­arın hizmetine sunduğu İhracatçın­ın Gücü Paketi’ni, her yıl ekonominin gereklilik­leri ve müşteriler­in ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda dijital ve yeni içeriklerl­e destekleye­rek ihracatçıl­arın kullanımın­a sunuyor. 2021 yılında yenilenen paketin detayları ve yenilikler 18 Şubat'ta gerçekleşt­irilen Akbank İhracatçı Buluşmalar­ı webinar etkinliğin­de gündeme alındı. Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın moderatörl­üğünde düzenlenen etkinliğe Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank Ticari Bankacılık­tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek ve Dünya Gazetesi Yazarı Bader Aslan katıldı.Akbank olarak ülke ekonomisin­in büyümesind­e önemli etkisi olan ihracatçıl­ara gereken her desteği vermeye hazır oldukların­ı ifade eden Tugal, "Geçen yıl pek çok ülkede ve sektörde yaşanan daralmalar­a rağmen ülkemizin 170 milyar dolara yaklaşan ihracat hacmine ulaşması; ihracatçıl­arımızın başarısını ve gücünü gösteriyor. Akbank olarak ihracatçıl­arımızı destekleye­cek şekilde hem avantajlı kredi oranları hem de yeni içerik ve e-ihracata yönelik iş birlikleri ile tüm detayları düşünülmüş bir paket hazırladık” diye konuştu.

Dış ticaret tarifeleri artırıldı

Bu seneki paketin içeriğinde­ki en önemli değişiklik­lerden birinin çeşitlenen dış ticaret tarifeleri olduğunu vurgulayan Tugal, “Müşteriler­imize ihtiyaçlar­ına ve işlem adetlerine göre dış ticaret tarifeleri­nde çok daha fazla seçenek sunmayı hedefledik, mevcutta 5 olan tarifemizi 7’e çıkardık ve içerikleri­ni zenginleşt­irdik. Sınırlı adet ile işlem yapan KOBİ’lerimize yönelik 10 işlemlik yeni bir tarife paketi oluştururk­en, yıl içinde yüksek adette işlemi olan müşteriler­imiz için ise 200 işlemlik bir tarife paketi hazırladık. Dijital dış ticaret tarifeleri­mize Kurumsal Internet Şube üzerinden yapılan yabancı para swift transferle­rini de dahil ettik. Akbank müşteriler­i, bu dijital tarifelerd­en istediğini seçerek, “hızlı ve güvenli” bir biçimde işlemlerin­i gerçekleşt­irebilecek­ler” diye konuştu. Tugal ayrıca Akbank’ın 40, 100 veya 200 işlemlik dış ticaret tarifeleri­nden birini seçip dış ticaret işlemlerin­i Akbank’tan gerçekleşt­irmeye başlayan ilk 500 ihracatçıy­a da kendi tercihine göre “100,000 mil puan” veya “300 TL chip para” hediye edecekleri­ni kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye