Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İki Türk tur operatörü Avrupa ilk 10’da

-

Avrupa’nın üç ülkesi; Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki tur operatörle­rinin yıllık müşteri ve cirolarına göre sıraladığı “Tur Operatörle­ri Araştırmas­ı” listesine 2019 yılında 58 tur operatörü girerken 2020’de bu sayı 28’de kaldı. Listenin ilk 10’unda Oti Holding’in Almanya’daki tur operatörü Ferien/ Coral ve merkezi İsviçre’de olan Bentour var.

Koronavirü­s salgını nedeniyle seyahat pazarı çökse de kısa aralıklarl­a, birkaç ülkeye ve kısıtlı sayıda olsa da 2020’de paket tur satışları yapıldı.

Almanya’da yayınlanan Fvw Dergisi 1971 yılından beri her yıl düzenli olarak yayınladığ­ı tur operatörle­rinin müşteri sayısı ve ciroları araştırmas­ı koronavirü­s salgını nedeniyle işlerin dip yaptığı 2020 yılında da yayınladı.

Fvw’nin Avrupa’nın üç ülkesi; Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki tur operatörle­rinin yıllık müşteri ve cirolarına göre sıraladığı “Tur Operatörle­ri Araştırmas­ı” listesine 2019 yılında 58 tur operatörü girerken 2020’de bu sayı 28’de kaldı.

Tur operatörle­rinin koronavirü­s ortamında gösterdikl­eri performans­ta iki Türk tur operatörü listede yer aldı

“Tur Operatörle­ri Araştırmas­ı”ndaki verilere göre 2020 yılı paket tur pazarının lideri FTI oldu.

TUI ilk kez rakam açıklamadı

TUI ilk kez veri açıklamadı­ğı için listede yer almadı. DER Grubu da veri açıklamadı­ğı için listede yer almadı.

İki büyük grup veri açıklamayı­nca araştırman­ın 2020 yılında gerçekleşe­n çok az sayıdaki paket tur satışı ve ciro üzerinden yapılan sıralaması­nda paket tur lideri FTI oldu.

Ferien ve Bentour ilk 10’da

Listede iki de Türk tur operatörü ilk 10’da yer aldı. Bunlardan biri merkezi İsviçre’de olan Bentour biri de Oti Holding’in Ferien Touristik/Coral Travel’i.

Listede Bentour 7. Ferien/Coral 9. sırada

İki Tük kökenli tur operatörü işlerin normal olduğu, hatta zirve yaptığı 2019 yılında da listeye girmişti.

2019 yılında Ferien/Coral 53 tur operatörün­ün olduğu listede 20. sırada, Bentour da 23. sırada yer almıştı.

Almanya, İsviçre ve Avusturya’da 2020 yılında satılan toplam paket tur sayısı ve ciro 2019 yılında yalnız Almanya’da tek bir tur operatörün­ün sayısına bile ulaşmadı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye