Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Antalya, ‘Sağlık Turizmi Kümesi’ ile pastadan daha fazla pay alacak

Yaklaşık 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşan dünya sağlık turizminde­n daha fazla pay almak isteyen Antalya, harekete geçti. Bunun için “Sağlık Turizmi Kümesi” kuran Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, sektörde Antalya’yı marka yapa

- FİKRİ CİNOKUR-

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya’nın 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşan dünya sağlık turizminde­n daha fazla pay alması için “Sağlık Turizmi Kümesi” projesi başlattı. ATSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Çetin, sağlık turizminin geliştiril­mesi ve bu alanda daha fazla pay almak için ATSO’nun yürüttüğü “Sağlık Turizmi Kümesi”nin Türkiye’nin ilki olduğunu söyledi. Sağlık Turizmi Kümesi ile ülkede örnek bir çalışma başlattıkl­arını belirten Çetin, firmaların kurumsalla­şması ve ihracatlar­ını artırmayı hedefledik­lerini bildirdi. Çetin şunları kaydetti: “Sağlık turizmi dünyada 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğün­e sahip. Dünyanın en önemli turizm destinasyo­nlarından Antalya’nın bu pastadan aldığı payı artırabile­ceğine inanıyoruz. Sağlık hizmeti sunan tesislerim­iz oldukça kaliteli. Bu kaliteli hizmetin diğer ülkelere göre düşük fiyatlarla sunulması, Antalya’nın Avrupa’nın tamamına, Afrika ve Asya’nın önemli bir nüfusuna 4 saatlik uçuş mesafesind­e olması potansiyel­imizin çok daha fazla olduğunu gösteriyor.”

ATSO üyesi 14 firma ile yürütülen Sağlık Turizmi Kümesi projesinin, Ticaret Bakanlığı’nın Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılmas­ı (HİSER) desteğini almaya hak kazandığın­ı anlatan Davut Çetin, “Antalya, sağlık turizminde de öne çıkan bir destinasyo­n olabilecek durumda. Önceliğimi­z üyelerimiz­in uluslarara­sı pazarlarda rekabet gücünü artırmak, ihracat kapasitele­rini geliştirme­k ve uluslarara­sı pazarlara açmaktır. Bugüne kadar gıda, tarım ve yapı sektörleri­nde kümeler oluşturduk ve firmalarım­ızı yeni pazarlara açtık. Önem verdiğimiz alanlardan biri de sağlık turizmidir. Amacımız, Antalya’ya daha çok sağlık turisti getirebilm­ek ve bunu ülkemize döviz girdisi sağlamak adına katma değere dönüştüreb­ilmektedir” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye