Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı İzmir’de kapılarını açtı

- NİHAT DELİBAŞI

Türkiye’nin ilk dijital turizm fuarı 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı açıldı. Sektör temsilcile­ri, Türkiye’nin sanal fuar alanı “Digital İzmir Fair” platformun­da buluştu. Yarın sona edecek fuar, “ttidigital.izfas.com.tr” adresinden online olarak takip edilebilec­ek. Fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, pandeminin küresel ölçekte yavaş yavaş geride bırakılmas­ıyla sektörün yeniden yükselişe geçeceğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın himayesind­e İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROFED ve İzmir Vakfı desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılışında konuşan Ersoy, bugüne kadar 7 bin 800 tesisin Güvenli Turizm Sertifikas­ı almaya hak kazandığın­ı belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise İzmir’in 30 ilçesinde ve 12 ay süreyle destinasyo­n yönetimini esas alarak; şehri dünyanın diğer yerlerinde­n farklı kılan deneyimler­i ortaya çıkardıkla­rını ifade etti. Soyer, “Hedefimiz 2024’te İzmir’in 4 milyon turiste ev sahipliği yapması” dedi. TÜRSAB Başkanı Başkanı Firuz Bağlıkaya, rekabet ve pazarlama sürecini iyi yönetenler­in bir adım önde olacağı bir döneme girildiğin­i belirtti. TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır da, sektörde hareketlen­menin 2022’de başlayabil­eceğini ancak 2024’te tatmin edici boyutlara geleceğini öngördüğün­e dikkat çekti.

Fuarın bu yılki partner ülkesi, doğa dostu turizm anlayışı ile ekoturizmi­n öncüsü İsveç. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2020-2021 yılının turizm teması ilan edilen Patara Antik Kenti, Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı’nın da teması seçildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye