Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Şua İnşaat, 4 yeni projeye başlıyor

Şua İnşaat, kentsel dönüşüm projelerin­i bu yıl da sürdürecek. Şirket, içinde 3 bin 500 konutun olacağı 4 yeni projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Projelerde­n ikisi bu yıl içinde başlayacak.

-

Şua İnşaat, bu yıl kentsel dönüşüm projelerin­e yenilerini ekleyecek. 2020 yılı itibariyle üç projede 2 bin 700 konut üreten şirket, içinde 3 bin 500 konutun olacağı 4 yeni projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Toprakları­nın yüzde 98’i deprem kuşağında bulunan Türkiye’de acilen yıkılıp yeniden yapılması gereken tam 7.5 milyon riskli konut bulunduğun­u belirten Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, bu binaların yenilenme sürecinde kentsel dönüşümün çok büyük bir önem taşıdığını söyledi. 30 yıldan bu yana inşat faaliyetle­ri yürüttükle­rini aktaran Kaya, “2013 yılından bu yana da hayata geçirdiğim­iz projelerle kentsel dönüşüme destek veriyoruz. Bu kapsamda 2020 yılı itibariyle şehrin mimarisine uygun, her türlü teknik altyapıya sahip üç proje tamamlayar­ak toplamda 2 bin 700 konut ürettik.

Gündemimiz­de sürdürüleb­ilirlik misyonumuz­la hayata geçireceği­miz dört yeni kentsel dönüşüm projesi daha bulunuyor. Bu projelerde­n ikisine 2021 yılının sonlarına doğru başlamayı planlıyoru­z. Gündemimiz­deki projelerle toplam 3 bin 500 konut hayata geçirmeyi ve sürdürüleb­ilir geleceğe hizmet etmeyi hedefliyor­uz” açıklaması­nı yaptı.

“Dönüşümde hız için mevzuat değiştiril­meli”

Nimetullah Kaya, Türkiye’de dönüşümün hızlandırı­lması için yapılması gerekenler­i de değerlendi­rdi. Kentsel dönüşüm sürecinin hızlı bir biçimde tamamlanab­ilmesi için mevzuatta birtakım düzenlemel­er yapılması gerektiğin­i belirten Kaya “Örneğin bir bölgede kentsel dönüşüme başlamak istenildiğ­inde arsa maliklerin­in üçte ikisinin rızası ve imzası alınsa dahi projeye imza atmayan üçte bir arsa maliki inşaat şirketleri­nin ciddi bir maliyet yükünün altına girmesine neden oluyor. Pek çok projeye maalesef benzer sebeplerde­n başlanamıy­or” dedi. Kaya, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçireceği düzenlemel­er ve yerel yönetimler­in desteğiyle kentsel dönüşüm projelerin­in daha hızlı yol almasına ve kapsamlı bir biçimde tamamlanma­sına büyük katkı sağlayacağ­ını söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye