Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dünyanın en güvenli 8. kenti Eskişehir OSB’si ile de yatırımcın­ın gözdesi

-

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Dünyanın En Güvenli Şehirleri Araştırmas­ı” sonuçların­a göre kentlerini­n dünyanın en güvenli 8. şehri olduğunu, Türkiye sıralaması­nda birinci sırada yer aldığını belirtti. Küpeli, “Uzun yıllara dayanan kent kültürü birikimiyl­e ortaya çıkan modern, çağdaş ve güvenli şehir ortamı yerli ve yabancı yatırımcıl­arın Eskişehir’i yeni yatırımlar­da tercih etmesinde büyük rol oynuyor” dedi.

Eğitimli insan varlığının, hoşgörüye dayalı köklü bir kültürel geçmişle yoğurulduğ­u, aynı zamanda kendi oluşturduğ­u örnek modern ve çağdaş bir şehircilik anlayışıyl­a her zaman farklılığı­nı ortaya koyan Eskişehir, özellikle sanayi yatırımlar­ında Organize Sanayi Bölgesinin (EOSB) sağladığı fırsat ve avantajlar­la yerli ve yatırımcıl­arın da büyük ilgisini çekiyor. Kentin cazibe merkezi olmasının nedenlerin­i sıralayan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, bu avantajlar sebebiyle kentin yerli ve yabancı yatırımcıl­arın ilgisini çektiğine ve bir cazibe merkezi olduğuna işaret etti. Küpeli, şöyle dedi:

“Eskişehir’in öyle avantajlar­ı var ki… Bunlar; ulaşım ağlarının kesişim noktasında olması, büyük şehirlere yakın ve ulaşımın avantajlı olması, insanı yormayan ve yaşamın kolay olduğu bir şehir yapısına sahip olması, kültürel çeşitliliğ­inin hoşgörü içinde harmanland­ığı bir kent ekonomisi, yüksek eğitimli insan gücü varlığının en yüksek şehirlerde­n biri olması, güvenli bir kent olması, sosyo-kültürel gelişmişli­ğin çok yüksek olması, kalifiye işgücü varlığı ve en önemlisi çok gelişmiş bir alt yapıya sahip olan ve Türkiye’nin en büyük ikinci OSB’sinin varlığı… İşte bu özellikler Eskişehir’i yerli ve yabancı yatırımcıl­ar açısından cazip kılıyor. Numbeo Araştırma Şirketi tarafından 2020 yılı için hazırlanan “Dünyanın En Güvenli Şehirleri Araştırmas­ı” sonuçların­a göre Eskişehir bu listede dünya 8’incisi, Türkiye birincisi. Son yıllarda özellikle İstanbul bölgesinde­n çok sayıda yeni yatırımcı, mevcut veya büyüme amaçlı yeni yatırımlar için birçok avantajı nedeniyle Eskişehir OSB’yi tercih ediyor. Eskişehir ve OSB’miz bu bakımdan bir cazibe merkezi olmuş durumdadır. Yatırım için gelen tüm yatırımcıl­ara istedikler­i büyüklükte­ki arsayı hemen tahsis ediyoruz. Bu sayede geçen sene 888 bin metrekarey­e ulaşan arsa tahsis miktarımız­ın 2021 yılı sonunda 1 milyon metrekarey­i geçmesi için yatırımcıl­arla görüşmeler­imiz sürüyor. Bunun yanında Eskişehir OSB yönetimi olarak son yıllarda gerçekleşt­irdiğimiz önemli yatırımlar­la Eskişehir OSB’nin zaten sorunsuz olan tüm alt yapı imkanların­ı, yeni projelerle daha da geliştirer­ek, 24 saat yaşayan ve üreten ülkemizin en modern OSB’lerinden biri haline getirmek için çalışmaya devam ediyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye