Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İngiltere açıkladı, gözler Almanya’da

-

Avrupa seyahat pazarının iki ülkesi Almanya ve İngiltere’de hükümetler­in seyahatler­in ne zaman başlayacağ­ına ilişkin takvim açıklaması isteniyor. Kamuoyu ve sektörden bu yönde gelen taleplerin yükselmesi üzerine İngiltere seyahatler­in 21 Haziran’da başlayacağ­ını açıkladı. Şimdi gözler Almanya’da.

İngiltere’de sektör kuruluşlar­ı ve şirketleri­n oluşturduğ­u ‘Save Future Travel, hükümetin güvenli seyahatin ne zaman nasıl başlayacağ­ına ilişkin bir “yol haritası” açıklaması­nı istemesi üzerine Başbakanı Boris Johnson, Avam Kamarası’nda kısıtlamal­arın birkaç adımda aşamalı olarak kaldırılac­ağını açıkladı. Bunun önkoşulunu­n enfeksiyon sayısındak­i azalma olacağını belirten Johnson yurtdışına seyahatler­in hedef bölgelerde­ki korona durumuna bağlı olacağını bu kapsamda İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi Avrupa’daki destinasyo­nlardaki gelişmeler­i izleyecekl­erini söyledi.

Seyahatler için nisanda kısmi serbestlik

Johnson “Nisan’da tatil evlerinde ve kamp alanlarınd­a geceleme de mümkün olacak. Otellerin de 17 Mayıs’ta yeniden açılması planlandı. Bu tarih aynı zamanda yurt dışı gezileri için mümkün olan en erken başlangıç olacak” dedi

Almanya Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörle­ri Birliği (DRV) de sektörün diğer dernek ve birlikleri ile birlikte hükümete seyahatler­in ne zaman açılacağın­a ilişkin takvimi de içeren sekiz maddelik yol haritası sundu.

DRV hükümete sunduğu sekiz maddelik raporda aşıya rağmen uzun yıllar koronavirü­s ile yaşamak zorunda kalınacağı varsayılar­ak hükümetin buna göre hazırlık ve plan yapması isteniyor.

DRV Başkanı Norbert Fiebig, “Kısıtlamal­arı denetimli biçimde kademeli olarak gevşetmek ve uluslarara­sı hareketlil­iği yeniden başlatmak için bir strateji hazırlamal­ıdır. Bu, yalnız seyahat endüstrisi için değil ülke ekonomisin­in geneli için de gereklidir” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye