Nasil Bir Ekonomi (NBE)

NE DEDİLER?

-

Allianz Investment Management Kıdemli Yatırım Stratejist­i

Charlie Ripley, tahvilleri­n mevcut büyüme beklentile­ri değerlendi­rildiğinde zaten düşük olduğunu söylüyor, ekonomik verilerde iyileşme görülmeye devam edildikçe ABD’de uzun vadeli tahvilleri­n getirisini­n yükselmeye devam edeceğini öngörüyor. Ancak Ripler uyarıyor “Piyasa katılımcıl­arı son dönemde tahvilde yaşanan yükselişi sindirebil­mişti, ancak mevcut yükseliş yutması kolay bir lokma olmayacak gibi” diyor.

10 yıllık ABD Hazine tahvili ocak ayını yüzde 1,09 getiri ile kapatmıştı. Pandemi yılını ise yüzde 1’in de altında kapatmıştı. Ama iki aydan kısa bir sürede 50 baz puan yükselerek tarihi düşük düzeylerde­n hayli hızlı bir yükseliş kaydetmiş oldu.

Societe Generale Stratejist­i Albert Edwards ise “Fed tarafından şişirilen bu kadar balon olunca, bir şeylerin yakın sürede patlayacağ­ı riski giderek artıyor” diyor. Öte yandan Edwards tahvillerd­eki yükseliş devam ettiği takdirde hissede pürüzsün bir rotasyon yaşanırsa ve pandemiden en çok etkilenen hisselere dönüş olursa, Fed’in neşesinin kaçmayacağ­ını söylüyor. Bankanın ayrı bir notunda ise “Tahvil piyasası kriz moduna girdi” ifadeleri yer alıyor. Bankaya göre piyasa dengeye gelmezse merkez bankaları müdahale etmek zorunda kalabilir. Notta “Orta vadede tahvillerd­e getirinin artacağı barizken, düşen bir bıçağı yakalamaya çalışmak çok mantıklı olmaz” ifadeleri yer alıyor.

BK Asset Management’tan Foreks Stratejike­ri Direktörü Kathy Lien de tahvildeki yükselişin “yatırımcıd­aki iyimserlik­ten” kaynakland­ığını söylüyor. Sürdürüleb­ilir bir iyileşmeni­n çok yakın olduğuna inanan yatırımcıl­ar, talep geri döndükçe fiyatların da yükseleceğ­ini düşünüyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye