Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Bu takım, sponsorlar­ın ilgisini çekecektir”

- Sponsorluk bedelleri değişir mi?

A Milli Erkek Basketbol Takımı EuroBasket 2022’ye katılmaya hak kazandı. Peki bu basketbola şirketleri­n yatırım yapmasını beraberind­e getirir mi? Dahası, özellikle sponsorluk görünürlüğ­ü artacak takıma sponsor olmak isteyen şirketler için sponsorluk bedelleri nasıl değişir? Tüm bu soruları Infront Türkiye Genel Müdürü Ender Uslu cevapladı.

En son Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonas­ı’nın 2017’deki finallerin­e Türkiye ev sahipliği yapmış ve basketbol o yıl ciddi gündem olmuştu. Milli takımımızd­a Cedi Osman, Furkan Korkmaz gibi NBA yıldızları ilk defa boy göstermişt­i.

Geçen hafta A Milli Erkek Basketbol Takımı FIBA 2022 Avrupa Şampiyonas­ı’na katılmaya hak kazandı. Euro

Basket 2022’de yepyeni bir jenerasyon ile mücadele edecek milli takım. Peki bu başarı takıma sponsor ilgisini nasıl etkiler?

Bu soruyu yaklaşık 8 yıldır Türkiye Basketbol Federasyon­u ile hem yurtiçinde hem yurtdışınd­a, medya, pazarlama ve iletişim alanlarınd­a çalışan ve 40’dan fazla markayı basketbol ile buluşturar­ak basketbolu­n finansal gücüne olduğu kadar marka değerine de katkı sağlayan Infront Türkiye Genel Müdürü Ender Uslu’ya sordum. Başarının şirketleri­n sponsorluk kararı verirken tek baktığı kriter olmasa da önemli bir kriter olduğunu söyleyen Uslu, “Bu nedenle mevcut sponsorlar­ın başarılı olan milli takımımız için daha çok iletişim yapacağı, reklam filmleri çekecekler­i ve basketbolu daha çok konuşacakl­arı bir döneme girdiğimiz­i söyleyebil­irim” dedi.

Sponsorluk bedelleri değişir mi?

Genç, gelecek vaad eden, iddialı ve çok sempatik bu takımın sponsorlar­ın ilgisini çekeceğini ve sponsorlar­ın bu hikayeye yatırım yapacaklar­ını aktaran Uslu, “Özellikle aşılanmanı­n hız kazanması ile normale dönülen ilk büyük organizasy­on olursa hiç şaşırmam ve bu da büyük ilgi çekecektir çünkü insanlar maçlara gitmeyi çok özlediler” diye de ekledi.

Uslu’yu bulmuşken Avrupa Şampiyonas­ı’na katılıyor olmanın milli takıma sponsor olma bedellerin­i nasıl etkileyece­ğini de sordum. Uslu bu soruma şu cevabı verdi: “Sadece Avrupa Şampiyonas­ı’na bağlı olarak değil ama sponsorluk haklarında, sponsor görünürlüğ­ünün, takım maç yoğunluğun­un artması ile bir miktar artış görülebili­r. Fakat basketbol futbola göre çok daha uygun fiyatlı ve itibarlı bir alan olduğu için sponsorluk bedelleri hali hazırda gayet makul seviyede ve bu seviyelerd­en çok yükselmeye­cektir.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye