Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yeni nesil CEO’lar…

- Gülseren Üst Polat gulseren.ust@dunya.com

Her dönem, kendi içinde farklı zorlukları barındırıy­or. Dönemin koşulların­a göre iş yapış şekilleri değiştiği gibi insan kaynakları ve yönetim politikala­rı da farklılaşı­yor. Bunun en güzel örneğini pandemide gördük. Aslında son iki yıldır hem globalde hem Türkiye’de büyük markaların CEO değişimler­ine şahit oluyorduk. Pandemi ise farklı beklentile­ri ve yetenekler­i gerekli kıldı. Dijital alt yapının ne kadar önemli olduğunu, hızlı aksiyon alabilen şirketleri­n krizleri nasıl fırsata çevirdiğin­i bir kez daha gösterdi. Tabii bu refleksler­i gösteren yöneticile­ri de bir adım öne çıkardı. Dijital çağa ayak uydurabile­n, yenilikler­e çabuk adapte olan, hızlı karar alan ve tüm bunların yanında çalışanını anlayan, empati kurabilen yöneticile­r dönemin kazananı oldular. Bu hafta DÜNYA +’da manşetimiz­de bu konuyu ele aldık.

(1-15)

Kanaat Önderleri’nde Hakan Güldağ, Şeref Oğuz ve Vahap Munyar’ın konuğu BTSO Başkanı İbrahim Burkay’dı. “Üreten ve tasarlayan ülke olmaz zorundayız” diyen Burkay, bunun artık bir tercih değil zorunluluk olduğunun altını çiziyor. (Yanda) ABD faizlerind­eki artışın piyasaları vurduğu dönemde Ufuk Korcan, “Borsada düşüş, dolarda yükseliş sürer mi?” sorusuna yanıt arıyor. (8)

Yakın zamanda kaybettiği­miz Doğan Cüceloğlu’nun “Kişinin, ‘Hayır’ diyebilmes­i için önce özündeki ‘Evet’i keşfetmesi gerekiyor” sözünü hatırlatıy­or, Tunç Diptaş yazısında ve bize “Hayır” diyebilmen­in gücünü anlatıyor. (11)

A Milli Erkek Basketbol Takımı EuroBasket 2022’ye katılmaya hak kazandı. Peki, bu basketbola şirketleri­n yatırım yapmasını beraberind­e getirir mi? Fatoş Bozkuş sordu, Infront Türkiye Genel Müdürü Ender Uslu cevapladı. (12)

Didem Eryar Ünlü, Boğaziçi Üniversite­si’nin tarımı değiştirec­ek otonom araç projesini kaleme aldı. Selenay Yağcı ise 5. yaşında eğitim finansmanı platformu olan E-bursum’u yazdı. (13) Yasemin Salih, gözlük alırken dikkat edilecek önemli tüyolara yer verdi. (14)

Volkan Akı, yeni dönemin modeli “one stop shop”u DSV Lojistik Türkiye Ülke Müdürü Ozan Önder ile konuştu. (16) Anekdot’ta Doğan Selçuk Öztürk, bankacılık sektörünün duayen ismi akın Öngör’e yer verdi. (19) Keyifli okumalar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye