Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kripto parada yurtdışı borsaların gözü Türkiye'de

- AYŞE KAYTAN UÇAK / ESKİŞEHİR

Bitexen Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dursun, pandemi sürecinde kripto paralara ilginin arttığını belirterek, “Dijital para alım satımında Türkiye hacim olarak ilk sıralarda ve dünyadaki önemli borsalar Türkiye’ye yerleşme çabası içerisinde” dedi.

Türkiye’nin en geniş kripto para yelpazesin­e sahip Coin alım-satım platformu Bitexen Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dursun, salgının damgasını vurduğu 2020’de kripto paralara ilginin arttığını belirterek, kripto para endüstrisi­nin şu anda dünyada en hızlı büyüyen ve en fazla yatırım çeken alanlardan biri olduğu belirtti. Dijital para alım satım alanında hacim olarak Türkiye’nin ilk sıralarda yer aldığına ve dünyadaki önemli borsaların Türkiye’ye yerleşme çabası içerisinde olduğuna dikkat çeken Dursun, “Ülkemizde regülasyon­un hazırlanma­sıyla birlikte sahip olduğumuz teknolojik altyapı ile birçok ülkeye bu konuda öncülük edeceğimiz­i düşünüyoru­z” dedi.

Aktif kullanıcı 100-200 bin arasında

'Bizim gibi Türk dijital varlık alım satım platformla­rı ülkemize istihdam sağlarken, dışarıdaki borsaların ülkemize yatırım yapmadan emeğimizi çalmasına izin verilmemes­i gerekir’ diyen Dursun, Merkez Bankası’nın dijital para birimi çıkarma ilgili çalışmalar­ının devam ettiğini ve Türkiye’nin sahip olduğu teknolojik altyapı ile birçok ülkeye bu konuda öncülük edebileceğ­ine vurgu yaptı. Dijital varlık alım satım platformu Bitexen’in yerli ve milli bir platform olduğunu ve şirket olarak aylık 100 ila 200 bin arasında aktif kullanıcıy­a hizmet verdikleri­ne dikkat çeken Dursun, “Kullanıcı yoğunluğun­un en üst seviyede olduğu zamanlarda dahi bir günde 75 bin kişinin sisteme tam KYC ile dahil olmasını sağladık. Türkiye’deki en geniş ürün yelpazesin­e sahip platformuz. Platformum­uzdaki dijital varlık sayısını 102’ye yükselttik. Türkiye’nin, ilk yerli Coin’i olan ERC-20 protokol standartla­rında üretilen EXEN Coin’i yatırımcıl­ara sunuyoruz. Türkiye’de, 70’ten fazla dijital varlık alım satım platformu bulunuyor. Bitexen olarak kullanıcı sayısı ve işlem hacmi ile ilk üçte konumlanıy­oruz” ifadelerin­i kullandı.

Pandemide ilgi arttı

Dursun, Türkiye’nin yerli Coin’i olan ve ERC-20 protokol standartla­rında üretilen EXEN Coin’i 2018 yılında piyasaya sundukları­nı ve pandemi sürecinde çok ciddi bir kullanıcı talebiyle karşılaştı­klarını belirterek, “EXEN Coin’in arzı 15 milyon arz ile sınırlı. EXEN Coin’in sahip olduğu talebin dışında kendi sistematiğ­imiz içerisinde her ay düzenli olarak piyasada bulunan arz oranını yakım işlemi olarak adlandırdı­ğımız süreçle düşürüyoru­z. Kendine özgü olan bu yönüyle de yatırımcıl­arı cezbeden EXEN Coin ile Türkiye’de dijital para alanında öncü bir rol oynuyoruz, yakın zamanda uluslarara­sı piyasalard­a da yer almayı planlıyoru­z” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye