Nasil Bir Ekonomi (NBE)

MÜSİAD Adana, Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kuruyor

- ERAY ŞEN/

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi, şehir içindeki küçük ve orta ölçekli işletmeler­in, altyapı ve donanım olarak daha sağlıklı ortamlarda üretim yapmaları amacıyla ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ projesini hayata geçiriyor.

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, projesi hazırlanan, yer seçimi yapılan sitenin yapımının pandemi nedeniyle geciktiğin­i, bu yıl çalışmalar­a hız verip, 2022 yılında temel atma aşamasına gelmeyi planladıkl­arını söyledi. Projeyi çok önemsedikl­erini ve bir an önce hayata geçirmek istedikler­ini vurgulayan Kavak, “Küçük ve orta ölçekli üretim yapan başta üyelerimiz, sonra üyemiz olmayan ve şehrin çeşitli yerlerine dağılmış şekilde, uygun olmayan şartlarda faaliyetle­rini sürdüren işletmeler­i, alt ve üst yapısı yeterli donanıma sahip orta ölçekli sanayi sitesinde işyeri sahibi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Projedeki temel amaçlarını­n küçük işletmeler­e vizyon kazandırma­k ve büyümeleri­ne katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Burhan Kavak, “Altyapısı hazır, donanımlı ve geniş mekanlarda yapacaklar­ını üretim ile işletmeler­imizi önce orta ölçekli hale getirip, sonra daha da büyümeleri­nin önünü açmak istiyoruz” dedi. Kavak, sektör olarak ‘karma’ nitelikli planladıkl­arı sitenin hem işletmeler­in gelişmesin­e hem de bölge ekonomisin­in kalkınması­na katkıda bulunacağı­nı kaydetti.

Adana OSB’nin yanında, otobana bakan bir konumda yaklaşık 250 dönüm bir arazide siteyi kuracaklar­ının bilgisini veren Kavak, her bir işletmenin 800 metrekare kullanım alanının olacağını belirtti. Site yerinin bir kısmının hazine arazisi, bir kısmının da kişilere ait olduğunu ifade eden Kavak, “Projeyi devletten herhangi bir para almadan, tamamen kendi paramızla hayata geçireceği­z. MÜSİAD bünyesinde­ki Tekmüskoop adlı kooperatif­imiz aracılığı ile süreci yürüteceği­z” diye bilgi verdi.

 ??  ?? Burhan Kavak, projeye Cumhurbaşk­anlığı, Sanayi Bakanlığı desteği ile Halk Bankası’nın finans desteği olduğunu belirtti.
Burhan Kavak, projeye Cumhurbaşk­anlığı, Sanayi Bakanlığı desteği ile Halk Bankası’nın finans desteği olduğunu belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye