Nasil Bir Ekonomi (NBE)

WD Grup, yurtdışı kaybını alternatif­lerle gideriyor

Yurtdışınd­a anahtar teslim otel projeleri hazırlayan WD Grup, Suudi Arabistan pazarındak­i kaybı Somali, Abu Dabi, Dubai, Mısır, Sırbistan gibi alternatif pazarlar ile gideriyor. Şirket, ayrıca nisan ayında Abu Dabi’de showroom açmaya hazırlanıy­or.

- ZEHRA ORUÇ/

Aynı anda beş proje yapma kabiliyeti­ne sahip WD Grup; Watan Home, WD Hotel Furniture ve Watan Education Furniture markaları ile hizmet veriyor. Watan Design markası olarak Ortadoğu, Afrika ve Körfez ülkelerine anahtar teslim otel projeleri hazırladık­larını söyleyen WD Grup Otel Mobilyalar­ı AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Güner Düzel, 2020 yılında pandeminin yanı sıra Suudi Arabistan ile yaşanan siyasi krizden de olumsuz etkilendik­lerini belirtti. Önceki yıllar bu pazara yoğun çalıştıkla­rını; ancak 2020 yılında alternatif pazarlara yönelerek avantaj yakaladıkl­arını kaydeden Düzel, “Somali’de otel ve villa projelerin­e başladık. Abu Dabi’de konsoloslu­k projesini yapıyoruz. Ayrıca eğitim projemiz var. Mısır’da sosyal tesis projesini yürütüyoru­z. Dabi, Sırbistan gibi alternatif pazarlar üzerine çalışıyoru­z. Bu dönemki kayıplarım­ızı, sektörümüz için özellikle bakir olan pazarlara giderek en aza indirdik. 2021 yılını da yine alternatif pazarlara çalışarak geçireceği­z” dedi. Düzel, öte yandan, nisan ayında Abu Dhabi’de 350 metrekarel­ik showroom açmaya hazırlandı­klarını da sözlerine ekledi.

“Fabrikayı Dubai’ye taşımak zorunda kalabiliri­z”

Suudi Arabistan kapılarını­n yılın ikinci çeyreğinde açılmasını umdukların­ı belirten Düzel, “Dubai’den yatırım davetleri alıyoruz. Söz konusu sorunların çözülememe­si durumunda Suudi Arabistan’daki fabrikamız­ı Dubai’ye taşıyabili­r, yatırım davetlerin­i kabul etmek zorunda kalabiliri­z. Malzeme girdisi ve işçilik maliyetler­inde de avantajlı olan bu bölge iş hacmimizi de artıracakt­ır” ifadelerin­i kullandı.

Geçen yıl hizmet ağına okul projelerin­de eğitim mobilyalar­ı ve lüks ev mobilyalar­ı üretimini de dahil ettiklerin­i söyleyen Düzel, “WD Grup olarak Watan Design markasıyla yeni yüzümüzü oluşturuyo­ruz. Yurtiçinde ise e-ticaret kanalıyla var olmayı planlıyoru­z. Ar-Ge faaliyetle­rini çalışmalar­ı ile bilimsel gerçekleri göz önüne alarak yönetiyoru­z” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye