Nasil Bir Ekonomi (NBE)

NETWORK MARKETING SİSTEMİNE GİRDİ, YAŞAMI DEĞİŞTİ

- ESRA KÖKSAL TARI

Merkezi Rusya’da bulunan ve kozmetik sektörünün bölgedeki en etkin markaların­dan biri olan Sıberrian Welness’in satış temsilcisi Selcan Güleryüz, network marketing satışlarıy­la Türkiye lideri oldu. Antalya’da 2008 yılındaki krizde işyerini kapatmak zorunda kalan Selcan Güleryüz, ev bütçesine katkı amacıyla kullanmadı­kları eşyaları internet üzerinden satmaya başladı. Ardından network marketing sistemiyle tanışan Güleryüz’ün hayatı kısa sürede değişti. Güleryüz yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: ‘’2008 krizinde işyerimi kapatmak zorunda kaldığım dönemde tanıştım. Kullanmadı­ğım eşyaları internette­n fırsat ürünleri olarak satmaya sattım. Network sektörüne girdekten kısa süre sonra 300 kişilik ekiple güzel paralar kazanıyord­uk. Daha büyük sistemli işin parçası olmaya karar verdim. LR Health Beauty şirketiyle çalışmaya başladım. 2013 yılında başladığım network marketingd­e 2016 yılında dünya birincisi olarak 600 bin kişilik ekibin ilk kadın global lideri seçildim ve aylık 500 bin lira kazandığım bir işim oldu.” Kısa süre sonra Sıberrian Wellness’in temsilcili­ğini yapmaya başladığın­ı anlatan Güleryüz, burada 15 bin kişilik network'e sahip olduğunu kaydetti. Geçen yıl 25 milyon lira ciro yaptıkları­nı belirten Güleryüz, ‘’Pandemi döneminde network marketing sisteminde­n 1 milyon lira kazanırken ekibime de 4 milyon lira kazandırdı­m. Buraya başladığım­da Türkiye’de 8 ayda şirketin birincisi oldum” diye konuştu. Network marketing sektörünün tam ve yarı zamanlı bir iş seçeneği olarak dünyada milyonlarc­a kişiye istihdam ve önemli gelir kaynağı sağladığın­a dikkat çeken Güleryüz, ‘’2017'de 500 bin lira yatırımla ‘Güçlü Kadın Mutlu Kadın’ isminde kendi markamı kurdum. Şimdi aynı isimle Türk kahvesi ve kahve fincanı satıyorum" dedi.

 ??  ?? Selcan Güleryüz, 2008 krizinde işyerini kapattıkta­n kısa süre sonra girdiği network marketing sistimiyle hayatını değiştirdi.
Selcan Güleryüz, 2008 krizinde işyerini kapattıkta­n kısa süre sonra girdiği network marketing sistimiyle hayatını değiştirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye