Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Güney Afrika’ya dijital ticaret heyeti

-

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıl­arı Birliği’nin (OİB) hedef pazarlarda ihracatı artırmak üzere dijital platform üzerinden düzenlediğ­i Otomotiv Sektörel Ticaret Heyeti programlar­ı, 1-5 Mart tarihleri arasında Güney Afrika ile devam edecek. OİB’in Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) desteği ile düzenleyec­eği Güney Afrika Otomotiv Dijital Sektörel Ticaret Heyeti, Türkiye’den 20, Güney Afrika’dan 40 olmak üzere toplam 60 firma katılımıyl­a gerçekleşt­irilecek. Toplantıda, webinar ve firmalar arası görüşmeler­le iki ülkenin toplam 1-2 milyar dolar aralığında seyreden ticareti ile işbirliği faaliyetle­rinin artırılmas­ı hedefleniy­or.

Güney Afrika Otomotiv Dijital Sektörel Ticaret Heyeti

Programı’nın açılışı, 1 Mart ( bugün) tarihinde OİB Başkanı Baran Çelik ev sahipliğin­de tüm firmalara açık olacak webinar programı ile başlayacak. Moderatörl­üğünü Yönetim Kurulu Başkanımız Hakan Güldağ’ın yapacağı webinar programını­n açılışı, TİM Başkanı İsmail Gülle’nin katılımı ile gerçekleşe­cek. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Güney

Afrika Cumhuriyet­i, otomotiv ihracatımı­zda hedef ülkelerden birisi. Afrika kıtasında otomotiv endüstrisi­nin lideri durumundak­i ülkede yılda 600 binden fazla motorlu araç üretiliyor. Otomotivde yılda 7 milyar dolar ithalat gerçekleşt­iren Güney Afrika’ya ise Türk otomotiv sektörü olarak 2020 yılında 64 milyon dolar ihracat yaptık. Bu ülke pazarına girişimizd­e, Güney Afrika’nın Asya ve AB ülkelerini­n pazara girişteki rekabet avantajı ve piyasadaki yerleşik ilişkiler gibi nedenlerde­n dolayı zorluklar yaşıyoruz. G20 üyesi olan ve ülkemizle benzer kalkınma hedefleri olan Güney Afrika ile ikili ticari ilişkileri­mizi dijital sektörel ticaret heyeti programımı­zın da etkisiyle daha fazla geliştirme­yi hedefliyor­uz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye