Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TÜRKİYE'NİN LİDER KADINLARI

ödüllendir­ildi

-

"Kadınlar Nasıl Bir Ekonomi İstiyor" Paneli ve Türkiye'nin Lider Kadınları Ödül Töreni

► Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Kadınları ihracatçı yapıyoruz

► Türkiye kadınlarla büyüyecek kadınlarla zenginleşe­cek

DÜNYA Gazetesi “Türkiye’nin Kadın Liderleri Ödül Töreni”nde, 2020 yılında yaptıkları işlerle hem şirketleri­nde hem de toplumda fark yaratan kadınları ödüllendir­di. Ödül Töreni öncesinde düzenlenen "Kadınlar Nasıl Bir Ekonomi İstiyor?” başlıklı panelde ise ekonomide ve sürdürüleb­ilir kalkınmada kadının rolü masaya yatırıldı.

DÜNYA Gazetesi ve Koç Üniversite­si Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmalar­ı Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM) stratejik ortaklığın­da gerçekleşt­irilen Türkiye’nin Kadın Liderleri Ödül Töreni Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımı ile gerçekleşt­i.

Yönetim Kurulu Başkanımız Hakan Güldağ’ın konuşmasın­ın ardından 13 kategoride belirlenen ödüller sahiplerin­i buldu.

Türkiye’nin ekonomik kalkınması­na katkı sağlayan kadınların başarı hikayeleri­ne ayna tutmayı, bu hikayeleri geniş kitlelere duyurmayı, başarılı kadınları yetiştiren üniversite­leri, onları destekleye­n şirketleri ve kadınlarla birlikte yürüyen erkekleri görünür kılmayı hedefleyen Ödül Töreni’nde, ödüller şu kategorile­re verildi:

Yılın Kadın Girişimcis­i Ödülü; Yönetim Katına Yön Veren Kadın Ödülü; Rota Çizen Kadın CEO Ödülü; Parayı Yöneten Kadın Ödülü; Ezber Bozan Kadın Ödülü; Umut Vaat Eden Genç Kadın Ödülü; Kadınların Geleceğini Güçlendire­n Üniversite Ödülleri (3 Ödül); Kadın Dostu Şirket Ödülü; Kadının Hayatına Değer Katan Proje Ödülü; Teknoloji İle Kadınlar İçin Fark Yaratan Şirket Ödülü; Kadının Dostu STK Ödülü; Pandemi ve Kadın Özel Ödülü ve Jüri Özel Ödülü.

Türkiye’nin Kadın Liderleri Ödül Töreni öncesinde düzenlenen “Kadınlar Nasıl Bir Ekonomi İstiyor?” başlıklı panelde ise, kadının ekonomide ve sürdürüleb­ilir kalkınma sürecinde üstlendiği rol masaya yatırıldı.

Moderatörl­üğünü Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Bahadır Kaleağası’nın üstlendiği panelin “Kadınlar ekonomiye nasıl güç katacak” başlıklı ilk oturumunun konuşmacıl­arı Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, GE Türkiye CEO’su ve Genel Müdürü Canan Özsoy, Philip Morris /Sabancı Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, Prof. Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yasemin Açık, Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı/ARYA Kadın Yatırım Platformu kurucusu Ahu Serter Büyükkuşoğ­lu ve Suteks Group Yönetim Kurulu Başkanı/ Yanındayız Derneği Başkanı Nur Ger oldu.

“Sürdürüleb­ilir kalkınmada kadının rolü” başlıklı ikinci oturumda ise; Koç Üniversite­si Hukuk Fakültesi Dekanı, UNESCO Toplumsal Cinsiyet ve Sürdürüleb­ilir Kalkınma Kürsüsü Sahibi Prof. Dr. Bertil Erdem Oder, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, YKKD Başkanı Hande Yaşargil, Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Aktar ve Kayseri Kadın Girişimcil­er Kurulu Başkanı Tuğbahan İlgü’yü dinledik.

Panelin tüm detayların­ı 8 Mart tarihli gazetemizd­e okuyabilir­siniz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye