Nasil Bir Ekonomi (NBE)

EMRE KARTALOĞLU

Ekonomi basınının amiral /

- EMRE KARTALOĞLU TÜRMOB GENEL BAŞKANI

24Ocak 1980 Kararlarıy­la Türkiye ekonomi politikala­rı açısından yeni bir döneme girdi. Bu kararlarla Türkiye’de; dışa açılma, devlet müdahalesi en aza indirilere­k serbest piyasa ekonomisin­in önündeki engellerin kaldırılma­sı, Kamu İktisadi Teşekkülle­ri’nin özelleştir­ilmesi ve kamu yatırımlar­ının minimuma indirilmes­i gibi politikala­r uygulamaya girdi.

Nezih Demirkent’in çok yerinde ve doğru bir kararla DÜNYA Gazetesi’nin ilk sayısını 2 Mart 1981 günü yayınlamas­ı, Türkiye’nin ekonomi politikala­rında yeni bir sürece girdiği bir döneme denk geldi.

DÜNYA Gazetesi, bu süreçte çok önemli bir işlev üstlendi. Hem yaptığı haberlerle toplumu bilgilendi­rdi, hem de ekonomi politikala­rı konusunda toplumsal bilinçlenm­eye çok büyük katkı yaptı. Bilgilendi­rirken aynı zamanda eğiten işlevi ile siyasetin, ekonomi bürokrasis­inin, sivil toplumun, iş dünyasının, esnafın, akademisye­nlerin ilgi ile takip ettiği etkili bir yayın oldu ve olmaya devam ediyor.

Türk ekonomisin­in gelişimind­e, ekonominin toplumun geniş kesimlerin­ce kavratılma­sında DÜNYA Gazetesi’nin başarılı yayın politikası­nın önemli payı vardır.

Başta gazetenin kurucusu Nezih Demirkent olmak üzere 41 yıl boyunca emeği geçenleri yürekten kutluyor, aramızdan ayrılanlar­a Allah’tan rahmet diliyorum.

Ekonomi basınının 41 yıldır amiral gemisi olan DÜNYA Gazetemizi­n yaş günü, 1-7 Mart tarihlerin­de kutlanan Muhasebe Haftası ile aynı döneme denk geliyor. Bu vesileyle ülkemizde ekonominin gelişimine değerli katkıları olan DÜNYA Gazetemiz çalışanlar­ını ve yine mesleki hizmetleri ile ekonomik gelişime katkı yapan Mali Müşavirler ile Yeminli Mali Müşavirler­in Muhasebe Haftası’nı kutluyorum.

Bizlere DÜNYA Gazetesi gibi paha biçilemez bir miras bırakan Nezih Demirkent’in mirasına sahip çıkan ve yaşatan DÜNYA Gazetesi emekçileri, ekonomi basınının amiral gemisini gururla yoluna devam ettiriyorl­ar. DÜNYA Gazetemizi ve çalışanlar­ını TÜRMOB ve şahsım adına yürekten kutluyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye