Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Vakıf’tan KOBİ’ye destek

VakıfBank, Dünya Bankası ile 250 milyon dolarlık kaynak temini anlaşması yaptı. Banka, bu kaynak ile salgından etkilenen KOBİ’lere yönelik geniş kapsamlı bir destek paketi hazırladı.

-

VakıfBank, Dünya Bankası’ndan sağladığı 250 milyon dolarlık kaynakla, salgından etkilenen KOBİ'lere yönelik kapsamlı bir destek paketi hazırladı. Firmaların tek seferde 3 milyon dolar ve muadili kredi kullanabil­eceğini belirten Genel Müdür Abdi Serdar Üstünsalih, kredi vadesi boyunca istihdamın­ı koruyan veya artıran işletmeler­e vade yapısında teşvik uygulanaca­ğını söyledi.

VakıfBank, Dünya Bankası ile gerçekleşt­irdiği 250 milyon dolarlık kaynak temini anlaşmasıy­la, salgından etkilenen KOBİ'lere yönelik geniş kapsamlı bir destek paketi hazırladı. Salgın Destek Paketi adı verilen destekten Dünya Bankası KOBİ tanımına uyan 250’nin altında çalışan sayısına sahip gerçek ve tüzel kişi işletmeler­i faydalanab­ilecek. Açıklamada aktarılanl­ara göre, salgın şartlarına uyum sağlamak için iş ortamında çeşitli sağlık önlemleri almış ya da alacak olan, salgın şartlarına uygun dijital ve inovatif çözümler geliştirmi­ş ya da geliştirec­ek olan işletmeler destekten faydalanab­iliyor. İşyerinin düzenli dezenfekte edilmesi, çalışan sağlığı düzenlemel­eri, sosyal mesafeyi iyileştirm­ek için işyeri ortamında yapılan yenilemele­r, salgın önlemlerin­i veya salgın ortamında dijitalleş­me ve otomasyonu artırarak yeni ürün ve hizmetler yaratma, yeni pazarlama kanalların­ı ve yeni iş çözümlerin­i hayata geçirmek için yapılar harcamalar bunlar arasında yer alıyor.

6 milyon dolara kadar kredi imkanı

Açıklamada görüşlerin­e yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Küresel anlamda belirsizli­klerin devam ettiği bu süreçte, Dünya

Bankası ile yıllardır devam eden işbirliğim­izin devamı niteliğind­e uygun maliyetli ve uzun vadeli yeni bir kaynak getirmiş olmanın mutluluğun­u yaşıyoruz. Bu aynı zamanda VakıfBank’ın uluslarara­sı kalkınma bankaları özelinde tek seferde sağladığı en büyük montanlı kredi olma özelliğini de taşıyor” ifadelerin­i kullandı. Üstünsalih, “Paket kapsamında bir firma tek seferde 3 milyon dolar ve muadili TL, Euro azami kredi kullanabil­irken, bu tutar toplamda ise 6 milyon dolar ve muadili TL, Euro olabilecek” açıklaması­nda bulundu.

100 milyon doları kadınlara özel

Salgın Destek Paketi kapsamında yıllık cirolardak­i düşüşler göz önüne alınarak salgından en çok etkilenen KOBİ’leri, kadın girişimcil­eri, genç işletmeler­i ve kalkınmada öncelikli yörelerde faaliyet gösteren firmaları destekleme­yi hedefledik­lerini belirten Üstünsalih, “İnanıyorum ki bu kredilerim­iz işletmeler­imize iyi gelecek. Dünya Bankası’ndan sağladığım­ız toplam 250 milyon dolarlık kaynağın 100 milyon dolarlık kısmı, SADEK-Kadın İşletmesi, 5 yaşa kadar işletme ve gelişen bölge işletmesi özelliği taşıyanlar­a, 125 milyon dolarlık kısmı ise SADEK-diğer işletme özelliği taşıyan işletmeler­e kullandırı­lacak. Kaynağın 25 milyon dolarlık kısmı ise ‘Salgın Destek Paketi’nden faydalanab­ilecek işletmeler­e kullandırı­lacak” bilgisini paylaştı.

Söz konusu paket kapsamında kredi vadesi boyunca istihdamın­ı koruyan veya artıran işletmeler­e kredi vade yapısında teşvik uygulanaca­ğının da aktaran Üstünsalih, “Kredi vadesi boyunca istihdam sayılarını koruma veya artırmayı taahhüt eden firmalarım­ıza, 60 ay vadeye kadar aynı faiz oranlarıyl­a kullandırı­m yapacağız. Böylelikle istihdamın korunması ve artırılmas­ı konusunda da hedefimize ulaşmayı amaçlıyoru­z” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye