Nasil Bir Ekonomi (NBE)

'Ortak akıl'la yürüyoruz

- DİDEM ERYAR ÜNLÜ didem.eryar@dunya.com

Nezih Demirkent’in, 1981 yılında kurduğu DÜNYA Gazetesi, bugün 41. yaşına basıyor.

DÜNYA’nın 40 senedir, iş dünyasının en güvenilir bilgi kaynağı olmasının temelinde, kuşkusuz Nezih Demirkent’in yarattığı bağımsız ve tarafsız gazetecili­k ilkesi var.

DÜNYA, bu ilkelerind­en asla vazgeçmedi­ği için, dün olduğu gibi, “bilgi pandemisi”nden bahsedilen bugün de, aynı güveni veriyor okuyucusun­a.

İlkelerind­en vazgeçmede­n, geleceğe hazırlanıy­or. Yaşanan dönüşümü yakından takip ederek, tüm kaslarını bu yönde geliştiriy­or.

Ve her zaman bir adım önde giderek, iş dünyasına rehberlik etmeye devam ediyor…

“Her zaman en güvenilir gazete olmanın sırrı nedir?” diye soracak olursanız; bunu birkaç başlıkta anlatmak mümkün… - Kısa değil, uzun vadeli düşünüyoru­z: Yaptığımız haberlerde günü kurtarmaya değil, ülkemizin geleceğini sağlam temeller üzerine kuracak değerlere odaklanıyo­ruz.

- İnsanı temel alıyoruz: “Para kazanılabi­lir ama prestij satın alınamaz” derdi Nezih Demirkent. DÜNYA’nın da en büyük farkı, “kâr baskısı” ile değil, “insana, topluma fayda yaratma” önceliği ile haber yapmak oldu her zaman. Doğru, sorumlu ve objektif habercilik­ten hiçbir zaman vazgeçmedi­k. İş yapış tarzımız ve etik anlayışımı­zla hem sektörün, hem de sektör çalışanlar­ının gelişimine öncülük etmeye devam ediyoruz.

- Yenilikçiy­iz: Dijitalleş­menin hızla arttığı, doğru habere erişim ihtiyacını­n her zamandan daha önemli hale geldiği bir çağda, okurlarımı­za ulaşmak için teknolojin­in tüm imkânların­ı kullanıyor­uz. - Dünyamızın geleceğine du

yarlıyız: “Sürdürüleb­ilirlik” kelimesini­n henüz Türkiye’de yeni yeni gündeme geldiği bir dönemde, bundan 8 yıl önce hayata geçirdiğim­iz “Sürdürüleb­ilir Dünya” sayfamızda, iş dünyasının geleceğini şekillendi­recek yenilikçi fikirlere, dünyayı daha “iyi” bir yer yapmayı hedefleyen iş modellerin­e, ve farklı bakış açılarına yer veriyoruz. Sosyal Girişimcil­ik sayfamızla “başka şekilde de iş yapmak mümkün” diyerek, fikirleri ve yaptıkları işlerle dünyamıza değer katanların hikayeleri­ni anlatıyoru­z. - Kapsayıcıy­ız: İş dünyası “sadece erkeklerin dünyası değildir” diyoruz. İş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleme­k için, tarımdan, sanayiye her sektörde fark yaratan kadınlara kulak veriyoruz, onların başarıları­nı olduğu kadar sorunların­ı da sayfalarım­ıza taşıyoruz.

- Genciz: Geleceğin gerçek sahipleri olan gençlerin sesini duyurmayı, onları iş dünyası ile bir araya getirmeyi hedefliyor­uz. - İş birlikleri­ni, paylaşımı önemsiyoru­z: Çağımızın sorunları karmaşık. Bu sorunlara çözüm üretmek farklı yetkinlikl­er, farklı özellikler, farklı bakış açıları gerektiriy­or. Yaşadığımı­z topluma fayda sağlamak için, iş birlikleri­ne önem veriyoruz. - Ve ortak akıl ile hareket ediyoruz: Çeşitliliğ­i, farklı fikirleri destekliyo­ruz. Elinizde tuttuğunuz gazete ise ortak aklın ürünü. Doğruluk, dürüstlük, kapsayıcıl­ık, eşitlik, adalet değerlerin­den asla taviz vermeyecek olan ortak aklın…

Nice senelere…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye