Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Çanakkale Köprüsü ihracatçıy­ı bölgeye getirecek

- FİLİZ SONMAZ - ÇANAKKALE

Biga Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Gültekin Çolak, Güney, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün faaliyete geçmesiyle birlikte bölgelerin­in, ihracat ağırlıklı üretim yapan sanayicile­r için önemli bir çekim noktası olmaya aday olduğunu söyledi.

Lojistik avantajlar­ının Biga OSB’yi önemli bir üretim üssü olarak ön plana çıkardığın­ı ifade eden Çolak, “Bölgemiz, Bursa-Çanakkale karayolu güzergâhı üzerinde, Biga ilçe merkezine 17 kilometre, en yakın gümrük ve limana 20 kilometre, Çanakkale Havaalanı’na 75 kilometre ve Bandırma tren istasyonu ile demiryolun­a 80 kilometre mesafede bulunuyor. Ülke ekonomisin­in lokomotifl­eri olan İstanbul, Bursa ve İzmir’e yakınlığı da OSB’yi avantajlı kılan bir diğer önemli faktör” dedi.

Biga OSB’nin yüzde 50 genişleme imkânına sahip olduğunu kaydeden Çolak, “OSB’mizin batısında kalan 3745 parsel numaralı yaklaşık 50 hektar büyüklüğün­deki bölüm Biga OSB genişleme alanı olarak 3 Ekim 2019 tarihinde onaylandı. Halen bu alanda farklı büyüklükle­rde 23 sanayi parselini ihtiva eden taslak imar planı bakanlık onayına sunulma aşamasında. Bu yöndeki çalışmalar devam ediyor” bilgisini verdi.

Bölgede demir-çelik ve mobilya üretimi ağırlıkta

Karma bir OSB olan bölgede, ağırlıklı olarak demir-çelik ve mobilya sektörleri­nden firmaların bulunduğun­u aktaran Çolak, “COVID-19 salgını sonrası hem ülkemizin yükünü hafifletme­k hem de farklı istihdam alanı ve sektörel çeşitlikik oluşturmak açısından eczacılık ve ilaç, bölgemize gelmesini istediğimi­z sektörler. Ayrıca mevcut modüler mobilya ve gıda firmaların­ın sayısında da artış olması olumlu sonuçlar verecek. Biga; sahip olduğu ılıman iklimi, bol ve çeşitli tarım ve hayvancılı­k ürünleri ve turizmi ile yeni yatırımcıl­arını kucaklamay­a hazır” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Gültekin Çolak, “farklı istihdam alanı ve sektörel çeşitlilik oluşturmak açısından eczacılık firmaları ve ilaç üreticiler­ini bölgemize bekliyoruz” dedi.
Gültekin Çolak, “farklı istihdam alanı ve sektörel çeşitlilik oluşturmak açısından eczacılık firmaları ve ilaç üreticiler­ini bölgemize bekliyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye