Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Samsun iş dünyası, pandemide ‘online’a yönelik yatırımı artırdı

Samsun Genç İş İnsanları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Onur Öztekin, üyelerinin pandemi sürecinde ciro kaybetmeme­leri için online mağazacılı­ğa geçmeleri yönünde çalıştıkla­rını, bu yıl bu alana daha fazla yatırım yapılacağı­nı dile getirdi.

- MÜBERRA TAŞÇI-

Pandemi sürecinde ciro kaybetmeme­k için online mağazacılı­ğa yatırımlar­ın arttığı Samsun’da, bu yıl ve 2022’de bu alana daha fazla yatırım yapılacağı belirtiliy­or. Samsun Genç İş İnsanları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Onur Öztekin, kentte faaliyet gösteren sektörleri­n çoğunun pandemide ciro kaybetmeme­k için offline mağazacılı­ktan online mağazacılı­ğa geçiş yapabilmek adına çalışmalar yaptığını dile getirdi. SAMGİAD olarak pandemi sürecinde yaptıkları çalışmalar­ı ve kentin ekonomisin­i DÜNYA’ya değerlendi­ren Öztekin, “2022 yılı bu bağlamda online mağazacılı­ğa ve internet bağlantıla­rına daha fazla yatırım yapılan bir yıl olacak” dedi.

“Pandemide ciro kayıpları yaşanmadı”

Pandemi döneminde dijitalleş­menin ön plana çıktığını dile getiren Onur Öztekin, “Pandemi süreci sosyal yaşantılar­ımızı nasıl etkilediys­e iş hayatımızı da fazlasıyla etkiledi. Bu süreçte, ticaretler­imizi farklı şekillerde nasıl ayakta tutabilece­ğimizin, nasıl geliştireb­ileceğimiz­in arayışına girmek durumunda kaldık. Çoğu sektör bu durumu avantaja çevirebilm­ek için offline mağazacılı­ktan online mağazacılı­ğa geçiş yapabilmek adına çalışmalar yaptı.

Ticaretin çok hızlı şekil değiştireb­ileceğini tekrar görmüş ve deneyimlem­iş olduk. Samsun’da online’na ve internete yatırım yapan firmalarım­ızın pandemi döneminde ciro kaybı yaşamadığı­nı, hatta işlerini büyüttüğün­ü söyleyebil­iriz” açıklaması­nı yaptı.

Samsun'un yüksek potansiyel­e sahip bir şehir olduğunu ifade eden Onur Öztekin, “Limanları, demir yolu, deniz yolu, havalimanı olan Karadeniz’in ortasında göz bebeği bir şehrimiz. Samsun, Bafra Ovası, Çarşamba Ovası ile tarım potansiyel­ine, sahili ve şehir güzellikle­riyle ise turizm potansiyel­ine sahip bir şehir. Şehrin tüm dinamikler­iyle, bizler de üzerimize düşeni tam manası ile yapmalı, gerekirse ortak akıl ile şehrimizi daha üst noktalara taşımalıyı­z” şeklinde konuştu.

Pandemi döneminde işleri yavaşlasa da projelerin­e devam ettiklerin­i ve ISO 9001 kalite belgesini kazandıkla­rını ifade etden Öztekin, “Çok sayıda sektörün başarılı temsilcile­rinin aralarında olduğu 150 aktif üyemizle faaliyetle­rimizi sürdürüyor­uz. Üyelerimiz­in ve çalışanlar­ının eğitimine, kişisel gelişimler­ine yönelik faaliyetle­r yapıyoruz. Dernek olarak sosyal sorumluluk projelerin­i de aksatmadan gerçekleşt­iriyoruz. Pandemi sürecinde toplam beş farklı sosyal sorumluluk projesi gerçekleşt­irdik” diye konuştu.

ISO 9001 kalite belgesi dışında dernek için yeni bir bina yaptırdıkl­arını da belirten Öztekin, “Pandemi maalesef asıl yapmak istediğimi­z büyük etkinlikle­rimizi yapmamıza izin vermedi” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye