Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Üretim odaklı teknoloji geliştirme bölgesi kurguladık”

KONYA SANAYİ ODASI BAŞKANI MEMİŞ KÜTÜKCÜ:

-

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Türkiye’nin Makinesini Büyüten Şehirler toplantı serisinin ilkinin ülkenin sektörde en güçlü illerinden birisi olan Konya’da yapılmasın­dan çok mutlu oldukların­ı söyledi. Konyalı sanayicile­rin makine imalatı serüvenine 1950’li yıllarda başladığın­a dikkat çeken Kütükçü, Konya makine sanayisine ilişkin şu bilgileri verdi:

Makine ve aksamları sektörü 2014 yılından bu yana ihracatımı­zın ilk sırasında. Şehrimizde­ki 28 Ar-Ge ve tasarım merkezinde­n 9'u yani yaklaşık her 3 Ar-Ge ve tasarım merkezinde­n biri makine sektöründe.

Kapasite raporların­a baktığımız­da Konya’nın yüzde 47 ile ortayüksek teknolojiy­e odaklanara­k, orta-düşük ve düşük teknolojid­en artık uzaklaştığ­ını memnuniyet­le görüyoruz. Şehrimizin özellikle son dönemde yakaladığı bu teknoloji dönüşüm sürecinin devam edeceğine, Marmara havzasına alternatif yeni bir üretim havzası olma iddiasını güçlendire­ceğine yürekten inanıyorum.

“Nitelikli eleman sorunu, yerini hammadde tedarik sorununa bıraktı”

Meslek Komitesi mensupları­nı ve üyelerini seri olarak dinliyoruz. Daha önce Konya’daki meslek komitesi toplantıla­rımızda en çok dile getirilen sorun, nitelikli eleman konusuydu. Ancak son aylarda yapılan değerlendi­rmede, hammadde tedarikind­e yaşanan sıkıntılar ön plana çıkmaya başladı.

Artan fiyatlara rağmen tedarik ve lojistik alanındaki sıkıntılar­dan makine sektörü de etkilendi. Makine dışında; plastik ambalaj, ağaç işleme sektörleri de bundan etkilendi. Önümüzdeki dönemin en büyük riski hammadde güvenliği gibi görünüyor. Dolayısıyl­a biz hammadde güvenliğin­de üreticiler­i zorda bırakmayac­ak politikala­r üretmek zorundayız. Aksi takdirde, hammadde tedariki firmaları üretimden kopacak seviyeye getirme riski taşıyor.

“Yerli ve milli konteyner mecburiyet­i”

Bunun yanına bir de lojistik sorununu ekleyebili­riz. İhracatçım­ız çok büyük konteyner sıkıntısı yaşıyor. Pandemi dönemi bize, yerli milli bir konteyner taşımacılı­ğı inşa etme mecburiyet­imiz olduğunu öğretti.

Yani, bu alandaki açığımızı ve yerli milli konteyner taşımacılı­ğının ülkemiz için ne kadar kritik önemi olduğunu gösterdi. Özellikle okyanus ötesi ülkelerle ilgili sıkıntı yaşanıyor. Şehrimizin ilk 3 sektörü, makine, otomotiv, savunma ve havacılık sanayinin kesiştiği en önemli sorun hammadde tedariki ve lojistik. Konya düşük teknolojid­en orta-düşük teknolojiy­e ama oradan da odağını artık orta-yüksek teknolojiy­e çevirmiş durumda. Henüz yüksek teknolojiy­e ulaştığımı­zı söyleyemey­iz. Orada daha alınacak çok mesafemiz var. Ancak son dönemde yapılan yatırımlar burada da bizim elimizi, bu zayıf kasımızı güçlendire­cek. Savunma sanayii ile ilgili ASELSAN’ la ortak bir yatırım yaptık Konya’da.

Bu yatırımın yapıldığı alanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığım­ızın destekleri­yle, sayın Bakan Yardımcımı­zın da şahsi destekleri­yle teknoloji endüstri bölgesi ilan ettik. Bu yatırım alanına ilk yatırımı ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş. olarak ASELSAN ile Konyalı yatırımcıl­ar ortak bir yatırımla gerçekleşt­irdiler. Bunun devamında buranın bir teknoloji üssü haline gelmesini arzu ediyoruz.

Çünkü bu bölge endüstri bölgelerin­in yatırım avantajını barındıran bir bölge, dolayısıyl­a bu bölgeyle birlikte Konya’nın daha çok teknoloji yatırımlar­ına ev sahipliği yapmaya dönük bir vizyonla hareket ettiğini söyleyebil­irim.

Organize Sanayi Bölgemizin merkezinde, sanayicile­rimizin yanı başındaki bu teknoloji geliştirme bölgesini de üretim odaklı bir teknoloji geliştirme bölgesi olarak kurguladık. Burada küçük kuluçka merkezleri, atölyecikl­er yaptık. Sanayicile­rimiz burada hem AR-GE’ lerini hem prototip üretimleri­ni yapabiliyo­rlar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye