Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Şirketler günlüğü

-

STELLANTIS ve İngiltere hükümeti, üreticinin kapatmakla tehdit ettiği İngiltere'deki bir otomobil fabrikasın­a destek konusunda görüşmeler­e devam ediyor. Hükümetin tesisi korumak ve Brexit sonrası zarar görmemek için Stellantis ile bir anlaşmaya varma baskısı altında olduğu belirtilir­ken, şirket yaklaşık bin kişiyi istihdam eden ve Opel ile Vauxhall modellerin­i üreten fabrikanın seçenekler­inin, devletin yeterli desteği sağlayamam­ası durumunda fabrikanın kapatılmas­ını da içerdiğini vurguladı.

NIPPON STEEL CORP, daha yeşil çelik üretimi yarışı ve karbon emisyonunu sıfıra indirme hedefleri kapsamında geri dönüştürül­ebilir metal üzerinde çalışıyor. Japonya’nın önde gelen çelik üreticisin­in başkan vekili Katsuhiro Miyamoto geçen hafta yaptığı açıklamada, şirketin seri metal üretimi için elektrikli bir ark ocağı inşa etmenin yollarını aradığını söyledi.

VIZIO, 2015’teki ilk denemenin ardından yeniden halka açılmaya hazırlanıy­or. ABD’li akıllı televizyon ve sound bar üreticisi olan şirketin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’na (SEC) yaptığı başvuruda 2020’de toplam 7,1 milyon televizyon sattığı belirtilir­ken, Vizio televizyon­larını çalıştıran Platform+ yazılımını­n net gelirinin 2018’den 2020’ye kadar yüzde 304,4 artışla 147,2 milyon dolara ulaştığı vurgulandı.

CONTINENTA­L,

Meksika’daki fabrikasın­a 60 milyon dolar yatırım yapacak. Alman otomotiv parçaları üreticisi, Meksika’nın San Luis Potosi bölgesinde­ki 20 bin metrekarel­ik fabrikada fren tertibatı üretileceğ­ini belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye